05:26

ČANAK O INVAZIJI RUSIJE NA UKRAJINU: Putin poslao 16.000 Čečena da ubijaju PRAVOSLAVNU BRAĆU

Crveni karton

ČANAK O INVAZIJI RUSIJE NA UKRAJINU: Putin poslao 16.000 Čečena da ubijaju PRAVOSLAVNU BRAĆU

Politika -

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, smatra da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji jer smo u suprotnom u opasnosti da sankcije budu uvedene nama.

Čanak je komentarišući invaziju Rusije na Ukrajinu rekao da ruski lider Vladimi Putin želi da osvoji teritorije koje su bile deo carske Rusije.

- Sva ta priča o denacifikaciji i pravoslavlju u Ukrajini je došla do toga da Putin šalje Čečene, koji su nota bene muslimani, 16.000 Čečena dakle ide u Ukrajinu da ubije pravoslavnu braću Ukrajince, jer nisu spremni da se predaju sa nogama uvis Putinovim hordama - rekao je Čanak u emisiji Crveni karton na Kurir televiziji.

Nenad Čanak
foto: Kurir televizija

Voditelj Svetislav Basara naveo je da ima utisak da je Rusija krenula u pohod na Ukrajinu sa namerom da je zauzme za nekoliko dana, pa ga je interesovalo da li je imao sličan utisak.

- Putin živi u balonu 20 godina i logično je će se oko njega stvoriti ili biti podmetnuti pridvorski paraziti i da će onda doći u poziciju da će vrlo teško moći da saznaš prave informacije. Koliko je samo primera u istoriji da su obaveštajne službe, selektivnim informisanjem vladara vladale državama. Kad shvatiš da je Putin tu rob svojih službi, logično je da mu one ispričaju da je Ukrajina samo pitanje vremena - smatra Čanak.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine naveo je da Vladimir Putin želi da Rusiji vrati teritorije iz doba Petra Velikog.

Nenad Čanak
foto: Kurir televizija

- Kad se pogledaju granice carske Rusije i Sovjetskog saveza, vidi se da je u srcu svakog poštenog ruskog komuniste stoji ruski nacionalista. A razlog je veoma jednostavan, što su ruski nacionalisti, prerušeni u ruske komuniste, doživljavali Sovjetski Savez kao veliku Rusiju sa lažnom ličnom kartom. I zato je osamostaljenje pojedinih država Sovjetskog Saveza doživljavano kao raspad države, ali i velike Rusije. Sada su ovo pokušaji da se povratkom teritorija, što je u 21. veku potpuno budalasto, izvede neki povratak u sjajno carsko doba, bar po teritoriji. Greška. Stalno se priča o tome "šta da je NATO došao na granice Rusije". Ako ona osvoji Ukrajinu, opet će imati četiri NATO države na svojoj granici. Kao biće dalje Moskva - kaže Čanak.

Naglasio je i da smatra da Srbija treba da pođe put Evrope i da uvede sankcije Rusiji, jer u suprotnom smo u opasnosti da nama budu uvedene sankcije.

- Ako se čitava Evropa složila oko toga da je napad na jednu suverenu zemlju od 48.000.000 stanovnika nedopustiv, onda mi objasnite zašto Srbija ne uradi to što od nje nalaže zdrav razum, a to je da uvede sankcije Rusiji, kao i svi ostali. Jer ovako, da ona bude kršitelj sankcija će proizvesti da samo Srbija ode pod sankcije - istakao je Čanak u emisiji Crveni karton sa Svetislavom Basarom.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28

JEB*TE NE MOGU NI DA NAS UBIJU KAKO TREBA Čeda otkrio zašto je otišao iz Srbije pre atentata ZORANA SU MOGLI DA ODNESU SA KREVETOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track