17:27

POLITIKA SRBIJE ZASNOVANA NA PRINCIPIMA! Pritisak na našu zemlju ogroman: Stručnjaci najavili NAJGORE TEK DOLAZI

jasno

KONSTRAKTA JE ŽRTVA POLITIKE? Pritisak na našu zemlju ogroman: Stručnjaci najavili NAJGORE TEK DOLAZI

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija trpi ogromnu štetu i plaća visoku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ali i naglasio da to radi jer vodi nezavisnu i principijelnu politiku.

O ovoj temi govorili su Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i Biljana Šahrimanjan Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Na samom startu voditelje jutarnjeg programa Kurir televizije, Gorana Anđelkovića i Olju Lazarević najviše je zanimalo da prokomentarišu pobedničku pesmu na Evroviziji 2022.

Da podesetimo, na prestižnom muzičkom takmičenju pobedu je odnela pesma "Stefania" iz Ukrajine, a mnogi su ovaj momenat povezali sa trenutnom situacijom u toj zemlji i ratom koji već osamdeset dana tamo bukti.

Dejan Milentić, Biljana Šahrimanjan Obradović
foto: Kurir televizija

- Definitivno je Ukrajina pobedila po broju glasova, oseća se ta emocija, koja je ujedinila sve - kaže Biljana Šahrimanjan Obradović.

Dejan Miletić istakao je da je sve povezano i sa politikom.

- Pesma je okej, ima taj neki ritam. Nije loša pesma, možemo mi da mešamo politiku tu, sve to utiče. Sve je praćeno, mnogi žele da pruže moralnu podršku Ukrajini. Naš rezultat je fenomenalan, šta više poželeti, mi smo dobro prošli, mi treba naš interes da gledamo - kaže Miletić.

Šahrimanjan Obradović navela je da se Srbija nalazi u veoma teškom periodu.

- Sa svih strana imamo pritisak. U ovom trenutku je najvažnije da svi ostanemo pribrani. Odluke su veoma teške, ovde su najveći giganti i IT kompanije u svetu dovele svoje firme ovde i dale nama posao, nije to uradio ni Vladimir Putin, niti Ukrajina - kaže Biljana Obradović.

Dejan Milentić, Biljana Šahrimanjan Obradović
foto: Kurir televizija

Miletić je naveo da se proces i pritisak ubrzavaju sve procese, a da je situacija veoma složena.

- Mi smo zavisni energetski od Rusije. Da li su zemlje G7 uradile bilo šta da nama pomognu? Lako je tapšati po ramenu. Mene bajke ne interesuju. Kao da će naša situacija promeniti nešto u Ukrajini i Rusiji? Ako su napravili greške, konstantujte ih. To što oni rade kao bumerang će im se vratiti u lice. Njihova politika nije zasnovana na principima, naša jeste - kaže Miletić.

Biljana Obradović navela je da smo u vremenu kada svako gleda svoje interese.

- U ovom trenutku i unazad sve države sveta gledaju svoje interese i gledaju kako će svoje zemlje da gurnu u neke institucije. Oni su jako lukavi, igraju perfidno i koriste svaki momenat da se istaknu. Važno je da i mi gledamo interese sopstvene države. Sada su trenutci da je svet na jednoj velikoj prekretnici, a posledice će se videti tek nakon prestanka ovog sukoba - kaže Obradović.

Dejan Milentić, Biljana Šahrimanjan Obradović
foto: Kurir televizija

U Srbiji ima od svega po malo, hrana će biti skupa, a kada su energenti u pitanju, moramo da trošimo onoliko koliko imamo istakao je Dejan Miletić.

- Hrana će biti skupa i biće problemi s tim u vezi toga. Mnogo je sve zamršeno, ovo što se sada dešava u Ukrajini, sve ono što oni sada rade vodi ka tome da, ako mi krenemo u diplomatsku ofanzivu neće biti četiri povlačenja priznanja tzv. Kosova, već 404. Kada svi budu videli i to na primeru Ukrajine, šta zapad radi, masovno će povlačiti priznanje. Politika mora da počiva na principima, a oni pokazuju da principe nemaju - kaže Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:06

TORINO NA NOGAMA Svi vrište zbog Konstrakte u pres centru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track