BURNO NA KRITU NA SEDNICI PS SAVETA EVROPE: Dačić imao okršaj s kosovskim poslanikom, a onda i s turskim: Kako vas nije sramota!
Foto: Kurir televizija

NAPETO

BURNO NA KRITU NA SEDNICI PS SAVETA EVROPE: Dačić imao okršaj s kosovskim poslanikom, a onda i s turskim: Kako vas nije sramota!

Politika -

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sukobio se sa poslanikom Demokratskog saveza Kosova Arbenom Gašijem na Kritu, gde se održava sednica Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Šef srpskog parlamenta mu je odbrusio da Kosovo nikada neće biti član UN i SE.

Gašija je, kako se sam požalio prištinskim medijima, iziritiralo to što je srpski šef parlamenta nastojao da tzv. nezavisno Kosovo ne dobije reč na sednici.

Dačić za Kurir kaže da prosto nije želeo da sluša licemerje.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

- Govorio sam protiv njihovog zahteva za članstvo u Savet Evrope. Da je licemerno da ceo dan slušam o glorifikaciji principa teritorijalnog integriteta, a kad je o Srbiji reč, onda može da se krši. Oni učestvuju na sednici Komiteta kao posmatrači i mogu da dobiju reč, što im nisam osporavao - ispričao je Dačić.

Ukazao je još jednom da Kosovo ne može da bude član Saveta Evrope.

Savet Evrope
foto: Profimedia

- Kosovo nije međunarodno priznata država, nije članica Ujedinjenih nacija, pa kako može da bude članica Saveta Evrope. Rekao sam da nikad neće ući u UN. Posebno sam reagovao na izlaganje turskog poslanika, koji je pozvao sve da priznaju Kosovo i da glasaju za prijem u SE. Rekao sam mu kako ga nije sramota da u mom prisustvu poziva na rušenje našeg teritorijalnog integriteta, pa da li oni poštuju prijateljstvo između Erdogana i Vučića? I kako bi bilo da ja sada pozovem na otcepljenje i priznanje dela turske teritorije - zaključio je Dačić.

I. Ž./ Foto/Source:Kurir televizija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track