KLADIONICE PROGNOZIRAJU: Dačić i Vulin u borbi za ministra policije, A EVO KO JE JOŠ U IGRI!
Foto: Dragan Kadić

POLITIKA

KLADIONICE PROGNOZIRAJU: Dačić i Vulin u borbi za ministra policije, A EVO KO JE JOŠ U IGRI!

Politika -

Lider SPS Ivica Dačić i aktulelni ministar policije Aleksandar Vulin boriće se za poziciju prvog čoveka MUP, barem ako je suditi po kvotama koje im daju kladionice. No, Dačić je istovremeno u igri u za ministra spoljnih poslova.

Ivica Dačić, SPS, štab
foto: Nenad Kostić

Naime, prema kladionicama, najveće šanse za budućeg ministra policije imaju Dačić i Vulin, sa kvotom od 1,8 odsto. Za njima ne zaostaje puno ni trenutni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sa kvotom od tri odsto, dok znatno slabiju šansu, prema kladionicama, ima lider DSS Miloš Jovanović na koga je kvota za ovu funkciju pet odsto.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Lider SPS, ako je suditi po kladioničarskim kvotama, viđen je i za ministra spoljnih poslova ponovo, te je kvota na njega za tu funkciju pet odsto. No, daleko veće šanse ima aktuelni ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, na koga je kvota 1,4 odsto. S daleko manje šanse pretendenti na ovu funkciju prema prognozi kladionica su i Vuk Jeremić (20 odsto) i Borko Stefanović (20 odsto).

zavičajni muzej, Goran Vesić, Žarkovo, Beograd
foto: Beoinfo

Aktuelna ministarka kulture Maja Gojković je najviđenija za istu funkciju i u narednom sastavu vlade, imajući u vidu da joj kladionice daju najmanju kvotu - 1,5 odsto. Prvi iza nje je glumac Lazar Ristovski, ali s daleko manje šanse i kvotom od pet odsto. Iako su za ministra kulture kao potencijalni kandidati navedeni i glumac Predrag Miki Manojlović i dramski pisac Siniša Kovačević, kvote na njih ne predviđaju uspeh imajući u vidu da su one čak 15, odnosno 30 odsto.

zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Svetislav Bule Goncić, Maja Gojković
foto: Goran Zlatković

Vanja Udovičić bi, prema kladionicama, mogao da ostane na mestu ministra sporta - za njega je kvota dva odsto, ali za vratom mu diše teniski trener Bogdan Obradović sa kvotom tri odsto. Iako su u igri i bivši vaterpolista Danilo Ikodinović i košarkaš Marko Kešelj, kladionice im ne daju dobru šansu.

Požarevac, SNS, Vanja Udovičić
foto: screenshot Vesti

Ministarka pravde Maja Popović, prema kladionicama, ostaće na toj funkciji imajući u vidu da je na nju najmanja kvota, dva odsto, ali šansu za obavljanje te funkcije ima i poslanik SNS Vladimir Đukanović sa kvotom za procenat većom. Spominje se i Miloš Jovanović s kvotom pet odsto, ali i Vladimir Gajić iz Narodne stranke Vuka Jeremića, ali, barem prema kvoti od 25 odsto, nema velikih izgleda da funkciju i dobije.

Kurir.rs/ Foto/Source:Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track