PREDSEDNIK OBIŠAO ROBNE REZERVE Želeo sam da narod ovo vidi, nema laži! Ta priča sa šećerom je završena IMAMO SVEGA (FOTO)
Foto: Kurir

Skladište generalnog tereta Beograd

PREDSEDNIK OBIŠAO ROBNE REZERVE Želeo sam da narod ovo vidi, nema laži! Ta priča sa šećerom je završena IMAMO SVEGA (FOTO)

Politika -

Soli i šećera imamo po 11 miliona kilograma, i više od 11 miliona litara ulja, rekao je predsednik dodavši da narod ne treba da brine jer imamo svega pošto se kao domaćinska država staramo da tako i bude

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas skladište Republičke direkcije za robne rezerve - Skladište generalnog tereta Beograd.

Vučić je obilazak započeo u 12 sati, razgledao čega ima u rezervi, pitao za količinu pasulja...

1 / 13 Foto: Kurir

- Želeo sam da narod ovo vidi, nema razloga za laži! Ta priča sa veštačkom nestašicom šećera je završena... Čim se nešto tako desi na tri dana jasno vam je da je to neka špekulativna radnja... Nema razloga da se narod obmanjuje a ta obmana nije ni moguća... Soli i šećera imamo po 11 miliona kilograma, i više od 11 miliona litara ulja, rekao je predsednik dodavši da ljudi ne treba da brinu i da ima svega, uključujući i šećera.

- Ovo što ste danas videli samo je jedna petnaestina onog što imamo u Leskovcu, a ovakvih rezervi imamo na raznim mestima - dodao je predsednik objasnivši da imamo i velike količine graška, pasulja, pirinča, ribljih konzervi...

- Svet čeka teška zima i po pitanju energenata i po pitanju hrane... - rekao je Vučić dodavši da je želeo da se vidi da se država ponaša domaćinski i da je nabavila sve i napravila zalihe.

1 / 16 Foto: Printscreen

- Nadam se da nam ova hrana neće biti potrebna - rekao je predsednik sa čim se složila i ministarka Tatjana Matić.

Interesovao se i raspitivao za agregate i pumpe za ispumpavanje vode u slučaju poplava kojih takođe ima u skladištu Robnih rezervi.

Rezerve u brojkama

- Ako sam dobro zapamtio imamo 25.000 tona brašna, 55.000 tona pšenice i 94.000 tona kukuruza - rekao je predsednik.

Završena je priča oko nestašice šećera

Vučić je izjavio da šećera ima dovoljno i da je "završena priča" oko nestašice, i dodao da ga na zalihama samo u državnim robnim rezervama ima 11 miliona kilograma.

"Mi imamo šećera dovoljno i više nego dovoljno, ali kad god se pojavi tako nešto, uprkos svim teškim okolnostima, neke špekulativne radnje, nečije ideje da odredjuju cenu i naravno i činjenica da imamo najnižu cenu u regionu i šećera i ulja i brašna", rekao je Vučić.

On je novinarima prilikom obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu, rekao da je nestašica završena za tri dana i da šećera danas ima u većini trgovinskih lanaca.

Kurir.rs

Bonus video:

05:27

Predsednik Aleksandar Vučić: Penzije će da prate plate, zalažem se za OBAVEZNI VOJNI ROK od 90 dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track