PETKOVIĆ: Priština uhapsila Srbina za navodni ratni zločin, Kancelarija obezbedila pravnu zaštitu
Foto: Printscreen/Pink TV

Direktor Kanelarije za Kosovo i Metohiju

PETKOVIĆ: Priština uhapsila Srbina za navodni ratni zločin, Kancelarija obezbedila pravnu zaštitu

Politika -

Direktor Kanelarije za Kosovo i Metohiju potvdio je danas informaciju da je prištinska policije uhapsila Srbina Časlava Jolića (54) u mestu Istok, jer je osumnjičen za navodni ratni zločin na Kosovu i Metohiji i dodao da mu je Kancelarija za KiM već obezbedila pravnu zaštitu.

Kako je Petković naveo, Jolić je sproveden u Prištinu pod "sumnjivim izgovorima i okolnostima" - optužen je za maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine.

"Ovime je nastavljena praksa pravosudja u Prištini da po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podiže optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava", rekao je Petković.

Slučaj Časlava Jolića je šesti po redu da se Srbi okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava i imanje na KiM, dodao je Petković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track