MASTER VASPITAČ BIĆE ŠAPIĆEVA DESNA RUKA: Ko je Vesna Vidović, zamenica kandidata SNS za gradonačelnika Beograda
Foto: Gradski odbor SNS, Shutterstock

preuzela bi vesićevu poziciju

MASTER VASPITAČ BIĆE ŠAPIĆEVA DESNA RUKA: Ko je Vesna Vidović, zamenica kandidata SNS za gradonačelnika Beograda

Politika -

BEOGRAD - Master vaspitač, dugogodišnji član SNS-a, pomoćnica direktora predškolske ustanove "Savski venac", od 2018. godine odbornica u skupštini Beograda - to je ukratko Vesna Vidović, buduća zamenica gradonačelnika Beograda i naslednica Gorana Vesića na toj poziciji pošto ju je Predsedništvo SNS-a kandidovalo u četvrtak za tu funkciju.

Predsedništvo SNS-a predložilo je juče Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda, ali je nakon sednice ostalo ključno pitanje: ko je Vesna Vidović, javnosti malo poznata kandidatkinja SNS-a za zamenicu gradonačelnika?

Šapić i Vidović bi trebalo zvanično da stupe na dve rukovodeće funkcije u prestonici u ponedeljak kada je zakazana sednica Skupštine Beograda na kojoj će se birati gradonačelnik i zamenik gradonačelnika.

Bila 26. na izbornoj listi naprednjaka

Vidović na drugu najznačajniji poziciju u gradu dolazi sa 26. mesta na beogradskoj izbornoj listi SNS-a "Aleksandar Vučić, Zajedno možemo sve". Inače, u nedavnoj izbornoj kampanji naprednjaka imala je ulogu pošto se našla u jednom od reklamnih spotova gde je istakla koliko je SNS doprineo boljem životu mladih, piše Blic.

- Kada smo kao mladi podržali politiku Aleksandra Vučića odredili smo budućnost današnjih generacija. Današnji mladi ne moraju da brinu brige koje smo mi tada brinuli: da li će naći posao i da li će ostati u Srbiji - rekla je u tom spotu Vidović koji je objavljen i na Fejsbuk nalogu SNS-a.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Šapić
foto: Zorana Jevtić

Vidović je rođena 18. avgusta 1989. godine, a završila je osnovne i master studije na Učiteljskom fakultetu Univeziteta u Beogradu i ima zvanje master vaspitač.

- Od 2012. godine zaposlena je u Predškolskoj ustanovi „Savski venac“, u periodu od 2018.- 2020. radila je na poslovima rukovodioca objekta, a od 2020. na mestu pomoćnika direktora. Tokom svog rada učestvovala je u brojnim projektima i aktivnostima sa decom predškolskog uzrasta, radila je na unapređenju predškolstva u okviru različitih timova za unapređenje i profesionalni razvoj, kao i u timovima za zaštitiu dece od diskriminacije i nasilja - kažu nam u Informativnoj službi SNS-a.

Inače, Vidović je odbornik je u skupštini Beograda od 2018. godine kao i u skupštini opštine Savski venac od 2012. godine.

- Tokom svog mandata zalagala se za socijalna pitanja, rodnu ravnopravnost, kao i za povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem. Učestovavala je u realizaciji projekta „Sajam Sporta“ i „Savsko srce“ namenjenih deci predškolskog i školskog uzrasta. Učestvovala je u radu na projektima Nacionalne asocijacije kancelarije za mlade u cilju unapređenja razvoja i umrežavanja loklanih omladinskih politika u okviru loklanih Kancelarija za mlade. Govori engleski jezik - stoji, između ostalog, u biografiji Vesne Vidović.

Premijerka Ana Brnabić istakla je nakon sednice Predsedništva stranke u četrtak da je izbor kandidata bio najvažnija tačka dnevnog reda i da je usvojen predlog Gradskog odbora SNS.

- Aleksandar Šapić bio je i prvi na našoj listi. Dobili smo većinsku podršku i poverenje građana Beograda na ovim izborima. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, koja je takođe iz SNS. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim - kazala je Brnabić.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track