OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Evo zašto su Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović pozvani na razgovor u Unutrašnju kontrolu
Foto: Nenad Kostić

u svojstvu građana

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Evo zašto su Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović pozvani na razgovor u Unutrašnju kontrolu

Politika -

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović pozvani su da u Sektoru unutrašnje kontrole MUP daju izjave u svojstvu građana.

Tim povodom oglasilo se Više javno tužilaštvo.

"U okviru postupanja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, Sektor u unutrašnje kontrole MUP-a obaviće razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Hrkalović u svojstvu građana", kaže se u saopštenju VJT u kome se potom dodaje:

"Oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal".

Dalje se navodi da će po nalogu VJT, SUK prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u nedavnom intervjuu optužila bivšeg ministra unutrašnjih poslova, a sada ministra odbrane Nebojšu Stefanovića za prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića, "montiranje" afere Jovanjica, kao i da je štitio klan Veljka Belivuka. Stefanović je zatim odgovorio kontraoptužbama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track