VESIĆ: Politika Prištine je da zastrašuje Srbe na Kosovu
Foto: Ana Paunković

VESIĆ: Politika Prištine je da zastrašuje Srbe na Kosovu

Politika -

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, komentarisao je jučerašnja dešavanja na Kosovu i rekao je da je pritisak privremenih institucija vlast u Prištini na Srbe koji žive na KiM veoma veliki.

“Ovo je deseta akcija njihove specijalne jedinice ROSU za deset meseci, neverovatno je šta sve rade da da zastraše Srbe. Podigli su sve što imaju od svoje specijalne jedinice kao da idu u rat a ne da bi ugasili kamere koje ne rade. Umesto da su poslali dva policajca sa štafcigerom i merdevinama da to skinu oni plaše ljude. To je politika Prištine da se Srbi zaplaše, da se iseljavaju kako iz Štrpca tako i sa severa Kosova”, rekao je Vesić.

Vesić je naglasio da je Srbija prihvatila svaki dijalog sa privremenim vlastima u Prištini, jer predsednik vodi odgovrnu politiku ali za uzvrat nismo dobili ništa.

“Ni jedan međunarodni sporazum, uključujući Briselski, nije ispoštovan, naš teritorijalni integritet se ne poštuje a od nas se traži da poštujemo integritet Ukrajine, što mi i radimo i prvi smo osudili agresiju Rusije na Ukrajinu. Stalno se stvara osećaj nesigurnosti kod građana i plan Prištine je isti, bez obzira da li su na vlasti Kurti, Tači ili Haradinaj, da se Srbi proteraju sa Kosova, jer kada više ne bi bilo naših na Kosovu postavljalo bi se pitanje za šta se mi borimo. Jučerašnja akcija to jasno dokazuje”, izjavio je Vesić na TV Prva.

Vesić se osvrnuo i na komentare, da predsednik Vučić širi paniku među narodom.

“Optužuju Vučića da siri paniku, neka poslušaju i druge evropske lidere ako ne veruju našem predsedniku da nam dolazi teška zima. Borimo se da prođemo kroz krizu sa što manje štete. Umesto što Dragan Đilas danas optužuje SNS da ćemo mi biti krivi za tešku zimu, trebao bi on kao i svi mi da da svoj doprinos da zimu sačekamo što bezbolnije moguće i sa što manjim posledicama, jer pojedinci nisu ni svesni kakva nas zima očekuje. Srbija nije izlovano ostrvo, mi smo deo Evrope i neminovno je da ćemo osetiti posledice ovih teških vremena”, zaključio je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track