PRINC FILIP UPOZNAO MAJKU, PRINCEZU MARIJU DE GLORIJU S BEOGRADOM: Baka princa Stefana vodi u vrtić, ODLIČNO ZNA SRPSKU ISTORIJU!
Foto: privatna arhiva

ovo je i njen dom

PRINC FILIP UPOZNAO MAJKU, PRINCEZU MARIJU DE GLORIJU S BEOGRADOM: Baka princa Stefana vodi u vrtić, ODLIČNO ZNA SRPSKU ISTORIJU!

Društvo -

Poslednjih dana uživamo u druženju sa mojom majkom princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse koja nas je posetila u Beogradu. Stefan posebno uživa u društvu svoje bake koja ga ovih dana vodi i dočekuje iz vrtića.Srećan sam što je majka sa nama u Srbiji. Ovde je i njen dom, napisao je princ Filip Karađorđević na svom tviter profilu, pokazujući koje je sve znamenitosti predstavio u Beogradu svojoj majci.

- Sa ponosom smo mojoj majci pokazali i Hram Svetog Save. Oduševljena je impozantnim mozaikom, a mi smo facinirani njenim poznavanjem srpske istorije i poštovanjem prema srpskim svetiteljima. Uživali smo i u šetnji Karađorđevim parkom - naveo je princ Filip.

1 / 1 Foto: privatna arhiva

Marija da Glorija od Orleana i Braganse, inače, rođena je u Petropolisu u Brazilu, 15. decembra 1946. i princeza je od Brazila i Portugalije, vojvotkinja od Segorbe, grofica od Rivadavije i bivša princeza od Jugoslavije. Bila je prva supruga srpskog prestolonaslednika Aleksandra i majka je srpskih prinčeva Petra, Filipa i Aleksandra. Živi u Sevilji, u Španiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track