02:51

AKO SE BORITE ZA SRBIJU, NEMOJTE NAS UVLAČITI U TUĐE RATOVE! Vesić za Kurir TV otkrio crvenu liniju PREKO KOJE SNS NE PRELAZI

otvoreno

AKO SE BORITE ZA SRBIJU, NEMOJTE NAS UVLAČITI U TUĐE RATOVE! Vesić za Kurir TV otkrio crvenu liniju PREKO KOJE SNS NE PRELAZI

Politika -

Postoji jedna crvena linija, a to je interes Srbije. Ako se borite za interes Srbije, to znači da se ne borite za Rusiju ili Ameriku, smatra član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić.

Vesić se gostovanju za jutarnji program Kurir televizije osvrnuo i na trenutnu krizu koja pogađa celu Evropu, ali i na to kako to utiče na Srbiju.

- Bez obzira na to što smo se mi dobro pripremili za ovu krizu. Mi nismo izolovano ostrvo, mi smo deo Evrope. Ako rastu cene nekih proizvoda u Evropi rašće i u Srbiji, mi to ne možemo da izbegnemo. Moramo da sačuvamo ekonomsku stabilnost, političku stabilnost i da sačuvamo zemlju od rata. Zato će biti rast penzija od 19,2%, zato će i minimalac će minimalac biti povećan za 14% - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

Vesić je potom naveo i šta predstavlja crvena linija za SNS.

- Postoji jedna crvena linija i to je interes Srbije. Ako se borite za interes Srbije, to znači da se ne borite za Rusiju ili Ameriku. Imate preterivanje i na jednoj i na drugoj strani. Srbija ima svoju politiku i svoju stolicu. Nemojte nas uvlačiti u tuđe ratove. Partneri SNS mogu da budu samo političari koji ne biraju strane - rekao je Vesić.

Formiranje nove Vlade i dalje je u centru pažnje. A rezultate i utiske sa konsultacija sa liderima parlamentarnih lista predsednik Aleksandar Vučić, kako je najavio, objaviće po okončanju razgovora sa svima koji će imati poslanike u novom sazivu Skupštine Srbije.

Dotakao se i SPS sa kojim imaju saradnju na drugim nivoima vlasti.

- Mi smo do sada sarađivali sa SPS i kada matematički nije bio potreban za izbor vlade. Ja sam veoma ljut na neke stranke koje su ćutale u kampanjama o sankcijama Rusiji i onda su prvog dana posle izbora izašle i rekle da ih treba uvesti. Bilo bi pošteno da su to u kampanji rekli. Ako se već za nešto zalažete, recite ljudima za kakvu kampanju glasaju. Mi bi smo dobili više glasova da nismo bili populisti odnosno da Vučić nije odgovorno pričao šta nas čeka i kakvu politiku moramo da vodimo - rekao je Vesić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

17:14

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTO U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja