00:54

DA LI SMO BLIŽI IMENU PREMIJERA? Stručnjaci za Kurir TV: Mandatar mora da bude lojalan i stručan A SAMO OVA OSOBA TO ISPUNJAVA

otvoreno

DA LI SMO BLIŽI IMENU PREMIJERA? Stručnjaci za Kurir TV: Mandatar mora da bude lojalan i stručan A SAMO OVA OSOBA TO ISPUNJAVA

Politika -

Najbliži funkciji novog mandatara je Siniša Mali, ocenio je novinar i književnik Aleksandar Gajović.

Predsednik Vučić prethodnih dana obavio je razgovore sa svih 11 izbornih lista i ocenio da su oni bili konstruktivni.

Ukazano je da će mandatara odrediti skupština, i to najkasnije 24 sata od kada se dobije uverenje o vladajućoj većini. Novi saziv skupštine trebalo bi da bude konstituisan do kraja sledeće nedelje, što znači da od tog momenta teče rok od 90 dana za formiranje Vlade.

Narodni poslanik Vladan Glišić smatra da će se brzo formirati nova vlada zbog predstojeće krize koja će pogoditi celu Evropu.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Mnogi spekulišu da se ispuni što duži rok formiranje vlade. Da bi se izbegli pritisci uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji. Sa druge strane ubrzala se kriza u Evropi kako ekonomska, tako i prehrambrena. Pa samim tim koliko god ti pritisci budu jaki, neće biti tako jaki kao haos koji nas čeka na jesen u Evropi. Potrebni su ministri koji će brzo ući u svoje portfelje i koji će moći da reaguju na vreme. Tako da ja očekujem da će se brzo formirati vlada - rekao je Glišić.

Gajović je naveo koje stranke će ući u novu vladu, mada i koja osoba bi trebala da dođe na poziciju mandatara.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Lično ne očekujem da će iko od ovih opozicionih stranaka ući u vladu. Smatram da će se tu naći Savez vojvođanskih Mađara, SPP i naravno SPS. Mislim da će vlada biti formirana krajem avgusta ili početkom septembra. Jer ima još dosta toga da se uradi. Ana Brnabić je odličan mandatar i odlično je vodila ovu vladu. Međutim s obzirom da idemo u susret veoma teškim ekonomskim situacijama, najbliži toj funkciji je Siniša Mali kao ekonomista i ministar finansija - rekao je Gajović.

Glišić se nadovezao na Gajovića i naveo da će ta osoba morati da bude i lojalna.

- Ana Brnabić osim što se nismo slagali u mnogim stvarima, bila je efikasna. Mada ono što je bitno predsedniku Vučiću sada je da je bila lojalna. Moraće neko koji će pored stručnosti ispuniti i zahtev lojalnosti - rekao je Glišić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

17:56

ĐILAS I VUČIĆ O NOVOJ VLADI Predstavnici SSP nakon konsultacija na Andrićevom vencu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja