05:48

PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO! Okršaj vlasti i opozicije zbog nove Vlade SAMOFALOV: Pokrali nas, a Đilas se smeška na Andrićevom vencu

kurir tv

PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO! Okršaj vlasti i opozicije zbog nove Vlade SAMOFALOV: Pokrali nas, a Đilas se smeška na Andrićevom vencu

Politika -

Đorđe Milićević, zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a i Konstantin Samofalov, visoki funkcioner SDS-a, razmenili su svoja duboka uverenja u jutarnjem programu Kurir televizije.

Naime, Samofalov se dotakao formiranja vlade koje su u nekim zemljama, kako tvrdi, već formirane.

- Vučić je zarobio državu i podredio je sebi. Već pet meseci mi nemamo vladu nakon završetka izbora. Svi ostali akteri sa kojima se sastaje su obični pijuni naspram njega. U Sloveniji i Mađarskoj su izbori održani nakon izbora u Srbiji sa daleko neizvesnijim rezultatom nego u Srbiji. Oni već uveliko imaju vlade, a kod nas se samo produžava taj igrokaz koji proizvodi Vučić - rekao je Samofalov.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Milićević se složio oko toga da su u nekim zemljama formirane vlade, a potom je i dao razlog zašto je kod nas drugačije.

- Tačno je da su ostalim država formirane vlade, ali je isto tako tačno, Srbija je kada govorimo o izbornom i predizbornom procesu pokazala visok nivo demokratskog standarda. Pokazala je da je slobodna i demokratska država. Vladajuća koalicija je pokazala da želi da razgovara i da će da sasluša i sagleda sugestije parlamentarne i vanparlamentarne opozicije. Nikoga nismo isključili iz ovog procesa. Zašto Vlada nije formirana do sada? Pa sve ovo što se dešavalo oko Trnovca, pa prolongiranje izbora - rekao je Milićević.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Samofalov se potom osvrnuo i na Đilasa za koga je imao dosta komentara.

- Po mom dubokom uverenju, Dragan Đilas je običan dubler Aleksandra Vučića i jedan od njegovih najbližih saveznika. Što se i ogolilo nakon aprilskih izbora, što se u jeku naše borbe za regularnost izbora posebno održanih u Beogradu. Na kojima je naša izborna lista predvođena Duškom Vujoševićem nije prešla cenzus za 1.000 glasova. Smatram da smo brutalno pokradeni, pa sam se lično borio za to pred upravnim sudom. U trenutku najveće borbe koje bi nam omogućila da imamo većinu u Skupštini grada Beograda, Dragan Đilas se tada sastaje sa Aleksandrom Vučićem i potpuno skreće pažnju sa borbe za izborne rezultate na kaficu. Nakon toga se dešavaju srdačni osmesi, gde on više nije čovek koji mu ugrožava porodicu i koji će da mu plati pre ili kasnije - rekao je Samofalov.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:18

JASNO JE DA ĆE NOVA VLADA DA NASTAVI POLITIKU STARE Milosavljević i Matić o aktuelnoj političkoj situaciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track