DANAS U DNEVNOM IZDANJU KURIRA OČEKUJU VAS DVA POKLONA! DOBIĆETE IKONU SVETI VELIKOMUČENIK PANTELEJMON plus dodatak STARS!
Foto: Kurir

DANAS U DNEVNOM IZDANJU KURIRA OČEKUJU VAS DVA POKLONA! DOBIĆETE IKONU SVETI VELIKOMUČENIK PANTELEJMON plus dodatak STARS!

Vesti -

Kurir i ovog utorka daruje svoje čitaoce. Uz dnevno izdanje novina očekuju vas pokloni - ikona Sveti velikomučenik Pantelejmon plus dodatak STARS.

Srpska pravoslavna crkva 9. avgusta, po novom kalendaru, proslavlja praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Tim povodom svi čitaoci Kurira imaće priliku da uz svaki primerak omiljenih dnevnih novina nađu POKLON - ikonu Svetog velikomučenika Pantelejmona. Veruje se da su njegove mošti, koje se čuvaju u Hilandaru, čudotvorne kao i njegova ikona. Među Srbima je izuzetno poštovan. Ime mu znači svemilostivi, zaštitnik je medicinara i apotekara, a svedočenja o njegovim isceliteljskim moćima su brojna.

Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji Izmir u Turskoj), od majke hrišćanke i oca neznabošca. Majka mu se zvala Evula, a otac Evstorgije. Kao mladić, Pantelejmon je učio za lekara. Prišao je svešteniku Ermolaju, koji ga je ne samo naučio veri Hristovoj nego i krstio.

ikona, poklon
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track