NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Srbija je ove nedelje bila domaćin dragim prijateljima, bila mi je velika čast da ih ugostim VIDEO
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

sedmica

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM Vučić: Srbija je ove nedelje bila domaćin dragim prijateljima, bila mi je velika čast da ih ugostim VIDEO

Politika -

BEOGRAD - Srbija je ove nedelje bila domaćin dragim prijateljima, iskrenim i pouzdanim partnerima, predsednicima Turske i Mađarske. Bila mi je velika čast da ponovo ugostim predsednika Erdogana sa kojim sam razgovarao o stabilnosti u regionu i važnosti očuvanja mira, kao i o unapređenju međudržavne ekonomske i političke saradnje. Poželeo sam zatim dobrodošlicu i Katalin Novak, predsednici prijateljske Mađarske, koja kao članica EU daje najveću podršku Srbiji na evropskom putu. Između naše dve nacije rodilo se iskreno prijateljstvo, koje nastavljamo da čuvamo i jačamo i u političkom i ekonomskom smislu.

Održao sam važan i težak sastanak sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i kancelara Nemačke. Naša poruka ostala je ista: nikakvog priznanja Kosova neće biti! Proces se nastavlja, pred nama su teški meseci, ali ćemo i dalje da insistiramo na poštovanju međunarodnog prava. Nedelju sam završio važnom posetom UAE.

Kao i uvek do sada, imao sam odlične razgovore sa dragim prijateljem predsednikom UAE Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom Bin Zajedom Al Nahjanom. Razmotrili smo izuzetno važna regionalna i globalna pitanja i potpisali veliki broj sporazuma od ogromne koristi za Srbiju.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja