KOLONA POŠTOVALACA ČEKA DA SE UPIŠE U KNJIGU ŽALOSTI: Oproštaj od čuvenog srpskog hirurga koji je prerano otišao
Foto: Youtube Printscreen

Zvečanci se opraštaju od svog doktora Krivokapića

KOLONA POŠTOVALACA ČEKA DA SE UPIŠE U KNJIGU ŽALOSTI: Oproštaj od čuvenog srpskog hirurga koji je prerano otišao

Srbija -

ZVEČAN - U zgradi Opštine Zvečan otvorena je knjiga žalosti povodom smrti profesora Zorana Krivokapića u koju se građani upisuju i opraštaju od vodećeg stručnjaka u oblasti kolorektalne hirurgije i proktologije, hirurga koji je obavio više od 5.000 komplikovanih operacija, rođenog u Zvečanu.

Građani Opštine Zvečan od ranog jutra dolaze u zgradu opštine kako bi se upisali u knjigu žalosti i na taj način se poslednji put oprostili od svog sugrađanina Zorana Krivokapića Krivog koji je ovu opštinu sa severa Kosova proslavio svojim humanim radom na koji su svi ponosni.

Današnji dan je u Opštini Zvečan zbog smrti Zorana Krivokapića proglašen danom žalosti.

Od profesora Krivokapića koji je bio i redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti oprostio se i Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević koji je u knjigu žalosti napisao da će njegovu brigu i zalaganje za Zvečan pamtiti mnoge generacije.

„Veliki čovek, velikan u svojoj profesiji. Neko koga je krasila beskrajna ljudskost i ogromna plemenitost. Čovek sa kojim je svaki razgovor bio poseban i lekovit. Njegovu brigu i nesebično zalaganje za svoj rodni Zvečan i ove i one generacije sa kojima je drugovao i širio duh pozitine energije. Bila je čast imati ga za prijatelja“, napisao je Todosijević.

Gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović napisao je da će zauvek pamtiti brigu i pomoć koju je Krivokapić pružao srpskom narodu.

„Imali ste umeće i snagu da ostanete čovek u teškim vremenima kao i da ne zaboravite ko ste i odakle dolazite. Zauvek ću pamtiti vaše zalaganje, pomoć i brigu koju ste poklanjali svakom čoveku, a posebno svojim Zvečancima. Neka ti je večna slava dragi prijatelju, zauvek ćeš ostati za ponos i čast svom rodnom Zvečanu i svim njegovim žiteljima“, upisao je Milović.

Knjiga žalosti biće otvorena tokom današnjeg dana u zgradi Opštine Zvečan, a sahrana Zorana Krivokapića održaće se u 15 sati na Novom groblju u Beogradu.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track