POSLEDNJEG DANA U NJUJORKU: Predsednik Vučić se sastao sa Borutom Pahorom i Tanjom Fajon, potom i predsednikom Gvineje Bisao
Foto: Printscreen/Instagram/Buducnost Srbije

POSLEDNJEG DANA U NJUJORKU: Predsednik Vučić se sastao sa Borutom Pahorom i Tanjom Fajon, potom i predsednikom Gvineje Bisao

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon i predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom na marginama poslednjeg dana Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Kratak susret sa @borutpahor i @tanja.fajon na marginama poslednjeg dana #UNGA77, tokom kojeg smo razmenili utiske o zasedanju i razgovarali o regionalnim pitanjima", napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanak sa predsednikom Sisokom ocenio je dobrim.

"Dobar sastanak sa presidente_sissoco, tokom #UNGA77. Saglasili smo se da je postojeća globalna kriza pravo vreme da se podsetimo temeljnih načela na kojima su zasnovane #UN, od kojih je jedno od najvažnijih nepovredivost teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemalja članica, na čemu Srbija insistira i za šta se dosledno bori u međunarodnoj političkoj areni", napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

"Dogovorili smo se da ojačamo i intenziviramo politički dijalog, zasnovan na polazištima uzajamnog poštovanja i uvažavanja na kojima je svojevremeno nastao i Pokret nesvrstanih zemalja, budući da je Srbija iskreno posvećena obnavljanju i nadogradnji odnosa sa afričkim zemljama na principu ravnopravnosti i međusobnog razumevanja".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track