08:44

ISLAMSKI EKSTREMISTI NA KIM RUŠE HRIŠĆANSKU ZAJEDNICU! Vukelić: To je opasnost ne samo za Srbiju, već za region i čitavu Evropu

kurir televizija

ISLAMSKI EKSTREMISTI NA KIM RUŠE HRIŠĆANSKU ZAJEDNICU! Vukelić: To je opasnost ne samo za Srbiju, već za region i čitavu Evropu

Politika -

Milan Vukelić, doktorant Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije istakli su da, iako država možda donese odluke koje se neće dopasti svima, svi moramo da stanemo kao jedan iza toga, jer su u pitanju isključivo naši nacionalni interesi.

Vukelić je naveo da je najveći problem za Evropu i hrišćansku zajednicu islamski ekstremizam, koji je najjači na KiM, kao i da Srbija nije bila pod ovakvim pritiscima od 1999. godine.

Milan Vukelić
foto: Kurir televizija

- Već godinama je islamski ekstremizam veliki problem na KiM. To je opasnost ne samo za našu zemlju i region, već i za celu Evropu. To treba da nam bude glavni argument, rušenje hrišćanske zajednice - istakao je Milan Vuklelić doktorant Fakulteta političkih nauka u Beogradu i politikolog.

Profesor dr Dejan Miletić ističe da zapad uporno odbija da prizna svoje greške kada je u pitanju KiM.

- Raspad Jugoslavije rađen je na uštrb srpskog naroda, a KiM je poslednja faza i Srbi su uvek krivci. Krivci su jer su svoju državnost uneli u Jugoslaviju, jer su spremni da se bore za slobodu, jer su najbrojniji, najorganizovaniji... Položaj Srbije je veoma složen, ali smo mi pokazali veliku vitalnost. Uprkos svim tendencijama da se uruši naš narod i država, mi smo se podigli. Naš narod je miroljubiv narod, nikada nikoga nije napao - kaže Miletić.

Milan Vukelić
foto: Kurir televizija

Evropi su puna usta demokratije, a šta je sa KiM, pita Vukelić.

- Srbija je na jednoj prekretnici, treba da budemo pažljivi i da vidimo šta će biti - kaže Vukelić.

Država mora pažljivo da osluškuje šta je važno za naš nacionalni interes i na osnovu toga donese odluke, istakao je Miletić.

- One se možda neće dopasti svima, ali nama ostaje da im verujemo. Kako se država bude usmeravala, nama ostaje da pratimo. Ma šta da preseče država, tu moramo kao jedan da stanemo. To nije dnevna politika, a jedinstvo će biti samo naša snaga - kaže Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja