06:02

I AUSTROUGARSKA NAS JE UCENJIVALA, PA JE MALA SRBIJA IZAŠLA IZ KRIZE! Pavić: Traže da se odreknemo svega, a nude status vazala

zastrašujuće

"I AUSTROUGARSKA NAS JE UCENJIVALA, PA JE MALA SRBIJA IZAŠLA IZ KRIZE!" Pavić: Traže da se odreknemo svega, a nude status vazala

Politika -

Američki izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastao se danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Eskobar je povodom posete Prištini istakao da je njena svrha bila da se pronađu načini da se produbi saradnja sa "dobrim saveznikom i prijateljem".

Predsednica tzv. Kosova rekla da je ovom posetom ponovo potvrđena američka podrška, ocenivši da "istorija dokazuje da je posvećenost Sjedinjenih američkih država tzv. Kosovu i regionu - egzistencijalna".

Eskobar se sastao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, koji je poput Osmanijeve poručio da je Priština "konstruktivna i kreativna strana u procesu dijaloga" sa Beogradom.

Aleksandar Pavić
foto: kurir tv, Puls Srbije

U emisiji Puls Srbije gostovao je politikolog Aleksandar Pavić i dao svoje mišljenje povodom ovih dešavanja. Na pitanja da li su svi pritisci ponovo usmereni ka Srbiji Pavić odgovara:

- Da, tako je. Zapad radi protiv naših interesa 30 godina! Oni nam nude maglu, a očekuju da ćemo je prihvatiti zauzvrat. Da se odreknemo tradicionalnih savezništva, Kosova, Republike Srpske, svih svojih nacionalnih interesa, a dobijemo da budemo vazali, čak ni vazali! Dobijamo energente koji su 10 puta skuplji od ruskih, konkrento američki gas, koji je deset puta skuplji nego ranije, kada su Amerikanci imali izvore jeftinih gasova iz Rusije.

ALeksandar VUčić
foto: kurir tv, Puls Srbije

A koje je rešenje ukoliko odlučimo da ne zavisimo i da ne budemo u ovom potlačenom položaju, Pavić podseća:

- Austrougarska nas je početkom dvadesetog veka ucenila, i mala Srbija je našla način da izađe iz te krize, našla je tržište na koje može izvoziti svoju robu, i tako je i sada. 80 % Sveta nije sankcionisalo Rusiju, tu je i naše ogromno potencijalno tržište!

- Čak i da nam kažu dajte nam Kosovo i uđite u Evropsku uniju pitanje je da li ćemo ući. Srbija mora da zna koje su njene crvene linije i da zna ko joj je prijatelj. Bez saveta bezbednosti Kosovo nikad neće biti samostalna država - istakao je Pavić za Kurir.

Kurir rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track