"JA SE U KOSOVSKO PRAVOSUĐE VIŠE NE VRAĆAM"! TAČKA NA KURTIJEV TEROR: Srpske sudije i tužioci podneli ostavke na sve funkcije
Foto: Kosovo online printscreen

severna mitrovica

"JA SE U KOSOVSKO PRAVOSUĐE VIŠE NE VRAĆAM"! TAČKA NA KURTIJEV TEROR: Srpske sudije i tužioci podneli ostavke na sve funkcije

Politika -

SEVERNA MITROVICA - Srpske sudije i tužioci podneli su danas ostavke na svoje funkcije, kao i administrativno osoblje u Osnovnom sudu u Severnoj Mitorovici.

Sudija apelacionog suda i član Sudskog saveta Kosova Nikola Kabašić izjavio je da su to učinili svi Srbi iz pravosuđa, uključujući administrativno osoblje i sudije.

"Ovo je realizacija one najave koju sam dao pre nekoliko dana. Danas su sve sudije, i oni koji nisu stigli juče da pošalju svoje ostavke sa zvaničnih mejlova, to u učinile. U sudu ostaju kolege naše albanci sudije i administrativni radnici, a svi Srbi i administrativno osoblje i sudije podneli su ostavke. Čekamo samo na koji ćemo način da se razdužimo sa predmetima, sa opremom koju smo zadužili i kancelarijama.", rekao je Kabašić.

Kabašić je dodao da se on lično više nikada neće vraćati u kosovsko pravosuđe.

"Govorim u svoje lično ime, ja se neću vraćati, ostalo je na političarima", rekao je Kabašić.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track