02:10

AKO UKRAJINA NIJE PORAŽENA U MARIUPOLJU, NIJE NI SRBIJA NA KOSOVU! Anđelković: Amerika će se truditi da ne dođe do sukoba na KiM

KURIR TV

AKO UKRAJINA NIJE PORAŽENA U MARIUPOLJU, NIJE NI SRBIJA NA KOSOVU! Anđelković: Amerika će se truditi da ne dođe do sukoba na KiM

Politika -

U severnom delu Kosovske Mitrovice ječe je organizovan veliki skup kome je prisustvovalo više od 10.000 ljudi, povodom Kurtijevog terora koji je Srbe saterao u ćošak.

Taj događaj je bio pomno praćen od strane Srbije, ali i sveta. Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao samog Briselskog sporazuma.

- Zapadni centri moći stalno insistiraju na sporazume koje mi imamo poslednjih 30 godina na ovim prostorima Balkana. Kada ih usvoje i dovedu strane da ih potpišu. Nakon toga se ispunjava samo ono što je u interesu druge strane, a ne srpske strane rekao je Anđelković.

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

Potom se osvrnuo na BiH i Dejtonski sporazum kojeg, kako kaže, ruše već 30 godina.

- Dejtonski sporazum je pod patronatom zapadnih centara moći usvojen, a oni ga ruše već 30 godina. To je 27 godina kolonija gde neko sa strane piše zakone kada se završe izbori. Govore da tamo Srbi, muslimani i Hrvati nisu demokratski narod i da nemaju dovoljno kapaciteta da sami odlučuju. Ali zato Albanci na Kosovu su oličenje demokratskog funkcionisanja i oni nemaju šerifa odnosno šefa zapadnih centara moći rekao je Anđelković.

Kosovska Mitrovica, Kosovo, Severna Mitrovica, zastave, srpska zastava
foto: Kosovo online printscreen

- Zašto to govorim? Jer je tako bilo odmah posle rezolucije 1244. Oni su nama rekli da smo mi poraženi. Pa čekajte, kako Ukrajina nije poražena u Mariupolju ili Hersonu gde je ruska vojska. Kod nas nije ušla ni jedna čizma iako su nas gađali i bombardovali. Pa kako smo mi onda to poraženi? - naveo je Anđelković.

Voditelj Vladimir Karalejić se nadovezao na ovu izjavu Anđelkovića i naveo da je Kurti izjavio da je to bila "kapitulacija Srbije" za dešavanja u Kumanovu.

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

- Dobro, kakva kapitulacija? Pa onda neka Brisel proglasi kapitulaciju cele Ukrajine. Više sam pouzdan u Ameriku da će se truditi da ne dođe do sukoba u Evropi, nego što vidim odlučnost i želju Londona i Berlina da nešto urade. Ne očekujem da je London zainteresovan da nešto reši u korist Srbije - rekao je Anđelković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:52

POSLE IZBORA U AMERICI NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO Demokrate uzimale novac od Albanaca sa KiM, PRITISCIMA POKUŠAVAJU DA SE OPRAVDAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track