01:32

Ona je PRVA ŽENA na čelu Slovenije, a najviše je BRINU odnosi BEOGRADA I PRIŠTINE Ovo je goruće pitanje na čitavom Balkanu!

a srbi u sloveniji?

Ona je PRVA ŽENA na čelu Slovenije, a najviše je BRINU odnosi BEOGRADA I PRIŠTINE! Kokanović: Očekujem da će mnogo pomoći Srbiji

Politika -

Nataša Pirc Musar biće prva žena na čelu Slovenije, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedila Anžea Logara. Pirc Musar je nekadašnja novinarka, advokat i zalaže se za brzi ulazak zemalja Zapadnog Balkana u EU, ali i za nastavak procesa Brdo-Brioni, za koji kaže da samo sastanci predsednika nisu dovoljni.

Vladimir Kokanovi, Savez Srba u SLoveniji
foto: Kurir tv

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije gostovao je u jutarnjem programu i sa voditeljima komentarisao ove promene kao i kako one utiču na Srbe u Sloveniji.

Vladimir Kokanovi, Savez Srba u SLoveniji
foto: Kurir tv

- Nerešana su mnoga pitanja, a ono što je za nas jako važno, a što nam kao manjini Slovenija još uvek nije dala, je pitanje Srba koji žive u Sloveniji - rekao je Kokanović.

Vladimir Kokanović
foto: Kurir tv

- Ono na čemu će ona najviše morati da radi je da pomogne Srbiji u promovisanju Srbije u očima EU - izjavio je Kokanović.

Vladimir Kokanovi, Savez Srba u SLoveniji
foto: Kurir tv

Prvo obraćanje predsednice nakon izbora započela je izjavom da je posebno brinu narušeni odnosi Beograda i Prištine. Na ovu temu Kokanović je dao svoje gledište.

- Ovo nije prvi put. Imamo suspenziju svih akata iz 99. godine i ovo je goruće pitanje na čitavom Balkanu! Svi, ne samo Slovenija, moraju da se uključe u rešavanje ovih pitanja. Uloga SAD i Velike Britanije takođe su jako bitni - izjavio je Kokanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track