POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Hitno doneti mere za poboljšanje nataliteta
Foto: POKS

podrška rađanju

POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Hitno doneti mere za poboljšanje nataliteta

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Vlade Srbije, da po ugledu na Mađarsku, usvoji mere dodatne podrške za povećanje nataliteta kako bi se zasutavilo drastično smanjivanje broja stanovnika Srbije.

- Zabrinjavaju prvi preliminarni podaci popisa da Srbija ima između pola miliona i 700.000 stanovnika manje nego 2011. godine. Jasno je da država mora da vodi mnogo ozbiljniju populacionu politiku, jer nema prečeg zadatka od tog da zaustavi fizički nestanak našeg naroda - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović i dodao:

- Tražimo uvođenje mađarskog modela podrške roditeljstvu prema kome bi država obezbedila mladim bračnim parovima beskamatne kredite od 30.000 evra, sa tim da bi im se za svako rođeno dete otpisala trećina duga. Takođe, zalažemo se i za povećanje naknada trudnicama i porodiljama, kao i drugih vrsta olakšica i benefita uz povlašćeni status ovih kategorija u društvu. Jasno je da dosadašnje mere za rast nataliteta nisu dale rezultate i da su neophodne promene, jer vremena više nemamo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja