Ljajić: Beograd voljan za dijalog s Prištinom

Ljajić: Beograd voljan za dijalog s Prištinom

Politika -
On je podsetio na izjavu generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) Amanda Turea, koji je rekao da bi uvođenje međunarodnog telefonskog prefiksa bio svojevrstan presedan

BANJALUKA - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je zvanični Beograd voljan da nastavi pojačan politički dijalog s Prištinom o svim spornim pitanjima, uprkos rezoluciji kosovskog parlamenta o uvođenju međunarodnog telefonskog prefiksa Albanije za Kosovo.

"Ova rezolucija je politički akt koji neće proizvesti nikakvo pravno niti bilo koje drugo dejstvo", rekao je Ljajić. On je podsetio na izjavu generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) Amanda Turea, koji je rekao da bi uvođenje međunarodnog telefonskog prefiksa bio svojevrstan presedan, jer međunarodni broj i kod mogu dobiti samo države članice UN, što Kosovo očito nije.

Govoreći o najavama nove Vlade Srbije da će se obračunati s kriminalom i korupcijom, Ljajić je kazao da je cilj "zadati konačan udarac kriminalu i korupciji".

"Sigurno je da to treba da bude stvar nadležnih institucija, da sistem treba da funkcioniše i da će država pokazati nultu toleranciju kada su u pitanju kriminal i korupcija", naglasio je potpredsednik srpske vlade.

Upitan da li će u tome biti nedodirljivih, on je za Nezavisne novine kazao: "Ako se borite protiv kriminala i korupcije, onda ne treba da gledate ko čiji dres nosi, da li neko pripada ovoj ili onoj grupaciji i ko je koje nacionalnosti".

Govoreći o dešavanjima unutar Demokratske stranke (DS), on je ocenio da bi najgora varijanta bila njeno novo cepanje, dodajući da se nada da bi za Srbiju bilo dobro da DS iz svega izađe konsolidovana, reformisana i jedinstvena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track