BIVŠI VOĐA TZV. OVK: Na severu je "država Kosovo" prestala da postoji, vratila se pod Rezoluciju 1244
Foto: Kurir

Hisen Beriša

BIVŠI VOĐA TZV. OVK: Na severu je "država Kosovo" prestala da postoji, vratila se pod Rezoluciju 1244

Politika -

Poslanik Demokratske partije Kosova i bivši komandant takozvane OVK Hisen Beriša izjavio je da je na severu Kosova "prestao duh" kosovskog ustava i da je policija Euleksa koja patrolira tim delom vratila na snagu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Prva dužnost opozicije je da zaustavi vlast i izdaju kroz tzv. Plan u dva dela 'izaberi ili ostavi' jer nema šta da se uzme! Dakle, vratimo Kosovu teritoriju kao što ima mapu u zastavi ili promenimo zastavu, i napravimo je sa novom mapom, bez onih delova kojima ne upravljamo, tj. koji su izostavljeni iz državnih institucija, gubeći institucionalnu kontrolu na više od 17 odsto teritorije na severu zemlje, sa trendom širenja", naveo je Beriša na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, aktuelna kosovska vlast je dovela "treću republiku, a to je u stvari bankrot Republike Kosovo - nezavisne i suverene države u svim aspektima".

Beriša je naveo da Vlada Kosova nema mandat za izdaju.

"Svako ko tvrdi da predstavlja Kosovo u pregovorima mora da se pojavi u Skupštini Kosova pre odlaska i nakon povratka. Svaki pokušaj drugačijeg ponašanja je državna izdaja i protivustavni čin", rekao je Beriša.

Kosovoonline.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track