PREDSEDNIK SRBIJE U PRVOJ RADNOJ POSETI: Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške (FOTO)
Foto: Instagram/buducnost srbije

Sastao se s predsednikom parlamenta

PREDSEDNIK SRBIJE U PRVOJ RADNOJ POSETI: Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške (FOTO)

Politika -

Očekuju ga svečani ručak, susret s kraljem, poseta našoj ambasadi i večera s norveškim privrednicima

BEOGRAD/OSLO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, u okviru dvodnevne posete Oslu, započeo sastanke sa najvišim zvaničnicima Norveške i prvo posetio norveški parlament.

Vučić se sastao sa predsednikom parlamenta Norveške Masudom Garahanijem.

Vučić: Otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške

"Zahvalio sam predsedniku Parlamenta na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim isksutvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći našim reformskim procesima a posebno u modernizaciji energetskog sistema Srbije, objavio je Vučić na Instagramu uz fotografije sastanka sa Garahanijem. Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške, dodao je.

Aleksandar Vučić, Norveška
foto: Story Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

- Zahvalio sam predsedniku Parlamenta na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći našim reformskim procesima, a posebno u modernizaciji našeg energetskog sitema. Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Republike Srbije i Kraljevine Norveške!, objavio je predsednik na Instagramu.

Predsednik je na storiju zvanične Instagram stranice Budućnost Srbije objavio i fotografije iz norveškog parlamenta.

Vučić je tako započeo prvu radnu posetu Norveškoj u svojstvu predsednika Srbije, nakon što je u Beogradu pre dve sedmice održana konferencija zajedno sa Norveškom i zemljama Zapadnog Balkana o mogućnostima ulaganja u obnovljive izvore energije.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnost srbije

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović, koja je u delegaciji Srbije, sastaće se sa državnim sekretarom u Ministarstvu gasa i energetike Norveške Andreasom Bjelandom Eriksenom i razgovarati o saradnji dve zemlje u oblasti energetike.

Vučić će zatim imati radni ručak koji će predsednik Vlade Norveške Junas Gar Store prirediti u čast predsednika i delegacije Srbije u vili norveške vlade.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnost srbije

Predsednik Vučić će se sastati i sa kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, a planirano je i da položi vence na spomenik stradalim Jugoslovenima u Norveškoj u Drugom svetskom ratu uz vojne počasti.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnost srbije

Vučić će, kako je predviđeno, prvi radni dan u Norveškoj završiti posetom ambasadi Srbije u Oslu i večerom sa norveškim privrednicima.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track