00:44

IZA BORBE ZA SAMOSTALNO KOSOVA STOJI PRECIZAN PLAN ZA VELIKU ALBANIJU!

KOSOVO JE SRCE VELIKE ALBANIJE?!

"SVE JE ISPLANIRANO! EVO KOJI SU SLEDEĆI POTEZI EDIJA RAME I KURTIJA!" Anđelković: Aljbin držao sliku VELIKE ALBANIJE, ne KOSOVA!

SRBI NA KIM -

Pre svega, iako je smirena najnovija kriza zbog registarskih tablica, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izašao je sa izjavom da je u okviru dogovora u Briselu predviđeno i da se normalizacija završi do proleća sledeće godine. Šef diolomatije Ivica Dačić kaže da se datum postizanja dogovora niti pominje zvanično, niti je moguć.

Redakcija, Jutarnji program, Zoran Anđelković, Stevica Duđenski
foto: Kurir tv

Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije i prof. dr Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje razgovarali su o napadima Kurtija, u studiju Kurir TV.

Redakcija
foto: Kurir tv

- U mirnodopskim uslovima ovo bi bilo prihvtljivo. On ovo pokušava već deset godina. Zlokobna priča gde se neko stalno predstavlja kao demokrata, a celo srpsko društvo su zločinci - rekao je Deđanski.

Sve što se dešavalo u prethodnom periodu i nedemokratski potezi Prištine i Kurtija, pokazuju drugačije prognoze.

- Izveštaji o demokratskom napredku evropskom parlamentu svakako će ići u prilog Prištini. Kada je reč o tablicama pokazuje da se radi o čoveku koji je incidentan, a njegov cilj je etnički čisto Kosovo - rekao je Anđelković i podsetio da onu svojoj kancelariji nije držao zastavu Kosova, nego zastavu Albanije.

Edi Rama je vrlo otvoreno pričao o ciljevima Albanije na geopolitičkom planu.

- Naš cilj je put u EU. Kurti i Edi Rama se mrze, to je naša prednost. Obojica su politički protivnici, koji imaju zajednički cilj, a to nije EU, već Velika Albanija - rekao je Deđanski na pitanje koji su planovi za veliku Albaniju i naveo da jedino što ih koči je činjenica da nisu uspeli je da ugase otpor Srbije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track