A TI BI SINE ODMAH NA LIDERSKO MESTO! OSTAVIĆU BROJ PA SE JAVI KAD ZAVRŠIŠ! Predsednik srećan što naši studenti žele da se vrate
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

zvanična poseta norveškoj

A TI BI SINE ODMAH NA LIDERSKO MESTO! OSTAVIĆU BROJ PA SE JAVI KAD ZAVRŠIŠ! Predsednik srećan što naši studenti žele da se vrate

Politika -

TRONDHAJM - Uvek radostan i ponosan kada se sretnem sa našim ljudima u belom svetu. Hvala vam za pamet, posvećenost i talenat, hvala vam što na najbolji način predstavljate Srbiju! Nadam se da ćete se brzo vratiti u svoju zemlju, kako biste preneli i primenili vrhunsko znanje koje ste ovde stekli, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je drugog dana zvanične posete Norveškoj boravio u velikom univerzitetskom gradu Trondhajmu.

Aleksandar Vučić, Trondhajm, Norveška
foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Tu priliku je iskoristio da se sretne i sa našim studentima koji tamo studiraju na vrhunskim katedrama. Posetio je i Istraživački centar HydroCen.

00:42

Vučić, Naši studenti u Norveškoj planiraju da se vrate, to pre nije bio slučaj

Uroš mi rekao: Ja se vraćam!

Predsednik je rekao da je presrećan što se danas sreo sa našim studentima koji će doneti veliko znanje u zemlju.

- Uroš mi je rekao, ja se vraćam... Bio sam presrećan... To su mi rekle i devojke iz Novog Sada i Valjeva - kazao je Vučić ponovivši da je to naša šansa.

- Bilo bi lepo kad biste se vratili u zemlju...

- Ja sam planirao posle tri godine ako bude posla...

- Evo, odmah imaš posao!, rekao je Vučić dodavši da će biti posla i u Beogradu i Šapcu.

- Evo ostaviću ti broj telefona posle pa se javi kad završiš, rekao je Urošu koji ima još tri godine učenja a kad završi biće stručnjak za obnovljive izvore energije, profesija koja Srbiji baš treba.

- Meni neko profesorsko mesto - rekla je jedna naša studentkinja dok je "imenjak Aleksandar" rekao da se školuje na kombinaciji ekonomije i tehnologije što je po završetku školovanja "neko lidersko mesto".

A ti bi sine odmah!

- A ti bi sine odmah - rekao mu je predsednik na šta su se svi nasmejali posle čega je predsedniku dao na poklon i norveške biber-kolače, slatkiš karakterističan za tu zemlju. Predsednik je rekao da zna za one sa cimetom ali da za ove sa biberom nije čuo.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track