Najnovije vesti

PETKOVIĆ: Najsramnija izjava EU dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje
Foto: screenshot Pink tv

PETKOVIĆ: Najsramnija izjava EU dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje

Politika

Najsramnija izjava Evropske unije do sada, povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila je odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje, poručio je večeras Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

- Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! - naveo je Petković na Tviteru.

On je dodao da niko neće moći da protera naš narod sa KiM, pa ni najgori srpski talog udružen sa balkanskim hohštaplerom i opsesivnim srbomrscem Alјbinom Kurtijem.

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

- Imenovanje Rašića je sramna, najblaža reč koja može da se upotrebi. Taj čovek (Rašić) je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom (Oliverom Varheljijem) nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu - rekao je Vučić za TV Pink.

On je takođe dodao da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja