Najnovije vesti

PETKOVIĆ: Kurti poslao policiju u opštinu Zubin Potok, namerava da nasiljem preotme četiri srpske opštine
Foto: Beta Milos Miskov

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

PETKOVIĆ: Kurti poslao policiju u opštinu Zubin Potok, namerava da nasiljem preotme četiri srpske opštine

Politika
14:33h

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti danas na sever Kosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok "kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora".

"Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu", naveo je Petković.

Kako je ocenio, Kurti je ovo tempirao i režirao dok se u Tirani održava samit EU- Zapadni Balkan, kao što je tokom samita u Berlinu pozvao na rušenje Briselskog sporazuma i hapšenje Nenada Đurića.

"Ovako izgleda takozvana demokratija i vladavina prava Aljbina Kurtija – dok zabranjuje Srbima da učestvuju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cevima, puškama i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu pokrajine. Očigledna je Kurtijeva namera da nasiljem i oružjem preotme četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike", saopštio je Petković.

On je pozvao Srbe da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

"Njihov jedini cilj je izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije, jer sve što naš narod želi jeste poštovanje prava i sporazuma, prava na ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima", naveo je Petković.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja