SRBINU U PRIŠTINI ODREĐEN PRITVOR: Uhapšen u petak na Jarinju, a evo za šta ga terete
Foto: Kurir

SRBINU U PRIŠTINI ODREĐEN PRITVOR: Uhapšen u petak na Jarinju, a evo za šta ga terete

Politika -

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za M.A, Srbina koji je u petak uhapšen na Jarinju.

M.A, kako navodi osnovni sud u Prištini, osumnjičen je za krivično delo ''napad na službeno lice u saizvršilaštvu'' i ''neovlašćeno držanje, kontrolu i posedovanje oružja'', preneo je portal Kossev.

Prema proceni sudije, razlog za određivanje pritvora je mogućnost sakrivanja i bežanja M.A, kao i mogućnost sakrivanja, uništavanja ili menjanja dokaza.

''Stoga je, prema oceni suda, određivanje pritvora okrivljenom u ovoj fazi krivičnog postupka više nego razumno i neophodno za uspešno i delotvorno sprovođenje ovog krivičnog postupka“, prezicira se u saopštenju. Da je M.A. uhapšen na Jarinju u petak je potvrdila i Kosovska policija, koja je tada navela da se on tereti za „teško ubistvo u pokušaju“, a zbog napada na službena lica „pre izvesnog vremena“.

Osumnjičeni muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, uhapšen je u petak na Jarinju, zbog, kako se navodi u saopštenju, napada na službena lica. Kako je preneo Kontakt plus radio, u saopštenju se dodaje da je kosovska policija u petak uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog M.A. srpske nacionalnosti za kojim je tragala zbog, kako su naveli, učestvovanja u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

(Kurir.rs/Kossev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track