SRPSKI INTERESI NISU RUSKI INTERESI! Analitičar dobio preko 600 ozbiljnih pretnji zbog kritike na račun Rusije! (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

SRPSKI INTERESI NISU RUSKI INTERESI! Analitičar dobio preko 600 ozbiljnih pretnji zbog kritike na račun Rusije! (VIDEO)

Politika -

Uprkos visokom nivou integracije u političke strukture tzv. „globalnog Zapada”, trenutnim pregovorima o članstvu u Evropskoj Uniji, uprkos strateškom cilju i težnji Srbije ka evropskom putu i apsolutnoj dominaciji zapadnog kapitala i zapadnih ideoloških narativa u srpskoj medijskoj sferi, svaku antirusku propagandu i uopšte bilo kakvu kritiku na račun Rusije, a pogotovo na račun njenog predsednika Vladimira Putina, srpski ekstremisti ostrašćeno odbacuju.

A ko su oni, ko su te paralelne strukture i preko koga vrše tzv. meki uticaj na našu državu? O tome su u jutarnjem programu Kurir televizije govorili programski direktor Centra za stratešku analizu Darko Obradović i advokat i analitičar Branko Pavlović.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- To je jedan segment hibridnog dejstva koji Rusija vodi protiv Srbije i njenih građana i što se dešava još od 1948. Setite se Staljinovih plakata gde on u jednom antisemitskom stilu prikazuje Tita. Stvara se jedan ambijent društveno afirmativnog ponašanja prema trećoj zemlji - rekao je Obradović.

Naglasio je da srpski interesi ne moraju nužno da se podudaraju sa ruskim interesima:

- Ako vi kritikujete Rusiju odmah vam kažu da ste protiv Srbije. Lično sam dobio preko 600 pretnji na društvenim mrežama zato što sam iznosio činjenice. Kakve veze imaju Srbija i Rusija? Srpski interesi nisu ruski interesi. Da, nekada se poklapaju, ali nekada se ne poklapaju. To što kada Srbija glasa u Ujedninjenim nacijama vi imate proteste na ulicama, to je znak da imate strano dejstvo. Nije jasno šta podstiče te ljude.

Pavlović je izrazio suprotno mišljenje.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ja stvari vidim drugačije. Mi u Srbiji imamo konsenzus. 80 posto stanovništva smatra da ne treba uvoditi sankcije ruskoj federaciji. Takođe, velika većina smatra da je Amerika kriva za to što se događa u Ukrajini. Mi nemamo dilemu kao narod šta se tu događa - rekao je Pavlović i dodao:

- Ove vrste protesta koje je pomenuo gospodin Obradović to je posledica toga što je Srbija pod oštrim pritiskom zapada da se odrekne Kosova i Metohije i onda se to intenzivira.

Naglasio je da je mišljenje Obradovića po pitanju rusko-ukrajinskog sukoba manjinsko, ali da svako ima pravo da javno iznosti svoje mišljenje.

04:40

ANALITIČAR DOBIO PREKO 600 OZBILJNIH PRETNJI ZBOG KRITIKE RUSIJE! Obradović: Rusija vodi hibridni rato protiv Srbije

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track