SVE IZ DIJALOGA MORA BITI IMPLEMENTIRANO Lajčak: Pričali smo o svemu i o uslovima Kurtija za ZSO, večeras sastanak sa Vučićem
Foto: Printscreen/Kosovo onlajn

SVE IZ DIJALOGA MORA BITI IMPLEMENTIRANO Lajčak: Pričali smo o svemu i o uslovima Kurtija za ZSO, večeras sastanak sa Vučićem

Politika -

Ovo mi je bila deseta poseta od septembra, i naravno da smo pričali o evropskom predlogu kao i pripremama za konstruktivan sastanak na najvišem nivou, između Kurtija i Vučića, rekao je specijalni izaslanik za dijalog EU Miroslav Lajčak nakon sastanka u Prištini sa kosovskim premijerom Kurtijem.

Lajčak je naveo da se njegova misija nastavlja večerašnjim sastankom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Na pitanje da li se na sastanku govorilo o Zajednici srpskih opština, Lajčak je rekao da se razgovaralo o svemu što se nalazi u predlogu i što je na agendi dijaloga.

“Osnova našeg razgovora je predlog koji sam predstavio 9. septrembra. Želimo da obezbedimo napredak na bazi ovog predloga i da kada dva lidera dođu u Brisel da sastanak bude konstruktivan”, rekoa je Lajčak.

Na pitanje da li su razgovarali o šest uslova koje je postavio Kurti, Lajčak je izjavio da su pričali o tome i da je informisao premijera o poziciji EU.

"Ali ne želim da pravne analize sada iznosim javno. Mislim da je bilo korisno što smo pričali. Moram da ponovim da sve što je dogovoreno u dijalogu mora da bude implentirano", rekao je Lajčak.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja