ŽIRI OPISAO ŠTA ČINI NAJBOLJI ČVARAK NA TAKMIČENJU! Azijatkinja usred Bačke uživa u srpskoj hrani: Na ovaj način ga jedemo u Kini
Foto: Kurir televizija

kurir tv

ŽIRI OPISAO ŠTA ČINI NAJBOLJI ČVARAK NA TAKMIČENJU! Azijatkinja usred Bačke uživa u srpskoj hrani: Na ovaj način ga jedemo u Kini

Srbija -

Čvarci su prvobitno bili hrana za siromašne slojeve ljudi, a sada su, skoro, postali stvar luksuza i deficitarni proizvod.

Treću godinu zaredom, u Bačkom mestu Sivac, održan je Čvarak fest, a u takmičenju za zlatni čvarak učestvovalo je oko 80 takmičara.

Za pripremu odličnog čvarka, potrebno je oko tri sata, a šta odlikuje najukusniji čvarak rekli su takmičari pomenute manifestacije:

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Čvarak mora da curi kad ga stisnete. Doduše, u savremenom dobu ljudi dodaju mleko kako bi čvarak bio mekan. Pravi čvarak mora da curi i da bude hrsvak - rekao je jedan od takmičara.

Na takmičenju je čak i prisustvovala mlada azijatkinja, koja je rekl da se i u njenoj zemlji proizvode ovi komadi mesa:

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Čvarke imamo i u Kini, jela sam ih kao dete. Sećam se da ih je baka pripremala u ulju, kada nismo imali šta da jedemo, a bili su i te kako ukusni. Moram da priznam da su i srpski mnogo dobri, razlika je samo što vi dodajete začine, a mi ne.

Osim što je neizostavni gurmanski sastojak sa naše nacionalne trpeze, u čast čvarka se organizuju i mnoga nadmetanja u kojima se glasa ko je onaj najbolji.

Jedan čovek iz žirija je odgonentuo šta to čini savršen čvarak:

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Mora da bude rumen, a iznutra pržen. Mora da se pregrize, tako se oseti čar čvarka, a ne da se tegli kao neka guma. Blago posoljen da bude i to je to.

Celokupan prilog i izjave takmičara sa Čvarak festa, možete pogledati u slećem videu:

02:55

ŽIRI OTKRIO ŠTA ČINI NAJBOLJI ČVARAK NA TAKMIČENJU! Azijatkinja usred Bačke uživa u srpskom proizvodu: Nama je to baka pravila!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track