PREDSEDNIK VUČIĆ NA MINHENSKOJ KONFERENCIJI O BEZBEDNOSTI: Planiran susret sa Makronom i Šolcom
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

tri dana konferencije

PREDSEDNIK VUČIĆ NA MINHENSKOJ KONFERENCIJI O BEZBEDNOSTI: Planiran susret sa Makronom i Šolcom

Politika -

U Minhenu počinje 59. Minhenska bezbednosna konferencija (MSC), na kojoj će, učestvovati veliki broj visokih međunarodnih zvaničnika, šefova država i vlada, ministara, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati i najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, posebno u svetlu ruske invazije na Ukrajinu.

"Ključna tema ovogodišnje bezbednosne konferencije biće invazija Rusije na Ukrajinu, kao prekretnica u globalnoj politici i najveći evropski bezbednosni izazov, kao i ostala pitanja", saopštili su organizatori.

Konferenciji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On će, kako je najavljeno, imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Tokom boravka u Minhenu, planiran je i susret Vučića sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track