NEMOJTE POSLE DA KAŽETE NIJE NAM REKAO: Predsednik Srbije najavio krizu lekova na jesen u Evropi i šta nas čeka naredne zime
Foto: Printscreen Pink

sajam naoružanja u abu dabiju

NEMOJTE POSLE DA KAŽETE NIJE NAM REKAO: Predsednik Srbije najavio krizu lekova na jesen u Evropi i šta nas čeka naredne zime

Politika -

ABU DABI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da će na jesen biti kriza lekova u celoj Evropi, a nastaće i loša energetska situacija.

- Nemojte posle da kažete nije nam rekao...U svemu tome morate da se snađete i mi ćemo da se snađemo. Kako? Kako hoćete. Eto tako. Nema tu filozofije, rekao je Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" u Abu Dabiju. Dodao je i da naši ljudi ne treba da brinu.

Govoreći o opremanju Vojske Srbije, on je najavio da će 40 tenkova M-84 biti do kraja godine remontovano u Tehničko remontnom zavodu (TRZ) u Čačku, sa kojim treba da se vidi šta će se uraditi, jer ulaganja države nisu dovoljna za njegov oporavak.

Kako je objasnio Vučić, TRZ neće moći da u predviđenom roku isporuči ugovorenih 109 oklopnih borbenih vozila "Miloš", nego 70, a umesto 37 "Lazara" napraviće 30.

Vučić je poručio da Srbija ima dovoljno municije i za vojsku i za izvoz, jer se u fabrikama namenske industrije radi toliko da mogu da prodaju u narednih 15 godina, "možemo pare da uzmemo, svi hoće da ratuju".

- Mi da ratujemo nećemo ako ne moramo i ako ne budemo napadnuti. A što se oružja tiče, nas prvenstveno interesuje naša vojska, a što ostane to prodamo, naglasio je on.

Vučić je saopštio i da će Srbija u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa Ujedinjenim arapskim emiratima (UAE) o kupovini njihovih dronova "samoubica", koji će za pet ili šest meseci stići u sastav Vojske.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track