NOVI DETALJI AFERE U SAD U KOJU JE UPLETEN JEREMIĆ: Istraga o mutnim poslovima Hantera Bajdena dovela i do lidera NS! Istražuju ga
Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

američki mediji pišu

NOVI DETALJI AFERE U SAD U KOJU JE UPLETEN JEREMIĆ: Istraga o mutnim poslovima Hantera Bajdena dovela i do lidera NS! Istražuju ga

Politika -

Nadzorni odbor Predstavničkog doma SAD pod vođstvom republikanaca nastavio je juče istragu poslova porodice Bajden, a poslali su pismo i predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću kojim je zatražena dokumentaciju o njegovim vezama sa Hanterom Bajdenom.

O ovom skandalu izvestili su najveći američki mediji - En-Bi-Si njuz, Foks njuz i Njujork post.

Naime, predsedavajući Odbora Predstavničkog doma za nadzor i odgovornost, predstavnik Džejms Komer okarakterisao je Jeremića kao "ključnog svedoka u istrazi".

- Jeremićevo prethodno svedočenje o poslovnim odnosima sa zvaničnicima koji su učestvovali u međunarodnim korupcionaškim aferama nas upozorava da možda postoje dokazi koji pokazuju da su porodica Bajden i njihovi saradnici prodavali uticaj, uključujući i pojedincima povezanim sa Komunističkom partijom Kine - rekao je Komer.

On je dodao da je pretnja za nacionalnu bezbednost SAD ako je Bajden kompromitovan na taj način, i rekao je da su Jeremićeva dokumenta ključna za ovu istragu.

Pismo se odnosi na slučaj Patrika Hoa, bivšeg direktora kineske energetske kompanije koji je osuđen za kršenje Zakona o korupciji 2018. Jeremić je svedočio tokom suđenja Hou i rekao da ga je energetska kompanija platila kao konsultanta i da je pokušao da predstavi različite pojedince Hanteru Bajdenu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track