"OKRUŽENI SMO EU I NATO DRŽAVAMA" Dejan Miletić: Nećemo biti naivni u ovim ključnim danima, ali ne smemo ni da OTKRIVAMO SVE
Dejan Miletić, Foto: Kurir tv

odnosi beograda i prištine

"OKRUŽENI SMO EU I NATO DRŽAVAMA" Dejan Miletić: Nećemo biti naivni u ovim ključnim danima, ali ne smemo ni da OTKRIVAMO SVE

Politika -

Naredni dani mogli bi biti ključni za konačnu formu budućih odnosa između Beograda i Prištine.

Da li su naredni dani ključni za konačnu formu budućih odnosa Beograda i Prištine, dao je mišljenje prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije.

Dejan Miletić
foto: Kurir tv

Predsednik neće raditi protiv interesa Srbije - ističe Miletić.

- Kome se sviđa ovaj predlog? Niko od nas nije naivan. Normalnom čoveku ne, ali postoje višedimenzionalni interesi. Postoji interes očuvanja našeg naroda na KiM. Vi vidite kako se ponašaju. Ne smemo da pričamo istinu koja jeste. Međunarodna zajednica - gde svi horski kažu Prištini da implementira ZSO, ukazuje da je ovo, na veliku žalost naš put. Možda dođemo do te zajednice, što sigurno nije lako. Govorim sam jednom aspektu, mi imamo nacrt nekog sporazuma koji treba razrađivati do detalja - rekao je Miletić.

03:12

OKRUŽENI SMO EU I NATO DRŽAVAMA

Treba biti mudar i podržati svoju državu, a to je, prema rečima Miletića sinhronizacija resursa koje Srbija ima.

- Moramo učvrstiti našu poziciju. Mi smo u okruženju EU i NATO država. Najbolje bi bilo da je oko nas slobodan svet, ali nije - rekao je Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track