"NOV POKRET BIĆE JAČI OD SNS-a!" Stručnjaci nemaju dilemu: Očigledno predsednik vidi dalje od nas, TRAŽI SAMO JEDNU STVAR
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"NOV POKRET BIĆE JAČI OD SNS-a!" Stručnjaci nemaju dilemu: Očigledno predsednik vidi dalje od nas, TRAŽI SAMO JEDNU STVAR

Politika -

Nova politička organizacija na pomolu - predsednik Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu iz čega bi, kako se spekuliše, mogla da se izrodi i velika politička partija.

Da li to znači da će otići sa čela Srpske napredne stranke - jedno je od prvih pitanja koje se pojavilo u javnosti.

Ekipa Kurir televizije je proverila kakva bi mogla da bude sudbina SNS-a u tom slučaju i šta građani misle o formiranju pomenutog pokreta.

01:02

Šta građani misle o novom pokretu koji je najavio Aleksandar Vučić?

Za svega tri dana predsednik Aleksandar Vučić započinje razgovore sa građanima. Podršku će tražiti u svim delovima zemlje - najavljuje da će obići čitavu Srbiju.

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije, koji su razjasnili poentu ovog pokreta aktuelnog predsednika Srbije su Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje i Bojan Panaotović, analitičar.

S obzirom na to da je najavljeno da je pokret obračun sa kriminalom u vlasti, Panaotović je rekao šta da se zapravo očekuje:

- To je jedan nacionalan, pragmatičan, politički potez. Dolazi u krajnje delikatnom trenutku za narod i državu. Ukoliko nemate sabiranje strana, sabornost i jedinstvo, onda ste slabiji. Očekuje se da ono, što je eventualno bila vrsta propusta, kada su razne druge stranke osvajale glasove, putem demagogije, na osnovu pristupa medija koju je vlast omogućavala. Dakle, sve te stvari će se izvesti na čistac, a ta nova politička snaga biće sasvim sigurno znatno jača od SNS-a sada.

00:51

NOV VUČIĆEV POKRET BIĆE JAČI OD SNS-a! Stručnjaci nemaju dilemu: Očigledno predsednik vidi dalje od nas, TRAŽI SAMO JEDNU STVAR

Potom je Deđanski rekao da su opozicione strane koristile KiM za rušenje predsednika.

- Očigledno da je predsednik Vučić video dalje nego mi. Moram da priznam, u momentu kada je najavljivano, pomislio sam da je to višak priča. Sve opozicione strane, nije bitno da li su leve ili desne, jednostavno koriste KiM za rušenje Aleksandra Vučića. Njima je fokus na predsedniku, a ne na srpskim interesima. Predsednik sada traži podršku naroda - rekao je Deđanski.

Panaotović je komentarisao brutalni napad pripadnika ROSU na dva srpska mladića:

- To možemo da razmatrao kao pritiske na Srbiju i njen faktor da izađe u susret zahtevima kosovske strane i mentora koji stoje iza smene. Ti zahtevi su priznanje Kosova od strane Srbije i podignuta rampa za ulazak Kosova u UN. Međutim od toga nema ništa. Problem je u tome što Aljbin Kurti i njegovi mentori ne shvataju jednu stvar, makar izubijali, proterali sve Srbe, tada će još manje bilo ko hteti da prizna Kosovo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track