"LEGIJA BI SAD BIO SA DECOM, A ĐINĐIĆ BI SE IGRAO SA UNUCIMA!" Boža Spasić otkrio šta je rekao 15 dana pred ATENTAT NA PREMIJERA
Foto: KOCA SULEJMANOVIC / AFP / Profimedia, ERWIN ELSNER / AFP / Profimedia, Kurir

godišnjica ubistva

"LEGIJA BI SAD BIO SA DECOM, A ĐINĐIĆ BI SE IGRAO SA UNUCIMA!" Boža Spasić otkrio šta je rekao 15 dana pred ATENTAT NA PREMIJERA

Politika -

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta pre 20 godina, a pozadina ubistva još uvek nije razrešena.

Ovim povodom u emisiji Puls Srbije gostovali su Božidar Spasić, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti i Rajko Nedić, odgovorni uredniki Kurira.

Spasić tvrdi da je pre samog ubistva postojalo mnoštvo informacija da će se ono dogoditi i da se državne strukture nisu pravovremeno i ozbiljno angažovale.

Puls
foto: Kurir televizija

- Činjenica jeste da je postojalo obilje podataka da će se to dogoditi i da se tome nije pristupilo kako treba. A kada se dogodilo, tada su pozvani svi urednici novina u Beogradu i Srbiji i rečeno im je: "Od sada ćete pisati samo ono što vam mi kažemo! Nemojte slučajno neko da pita nešto vezano za ovaj slučaj Božu Spasića - rekao je Spasić i zamolio Nedića da potvrdi tu informaciju što je Nedić i učinio:

- Bilo je interesantno. Ja sam tad bio u Borbi i tačno je da smo bilo pozvani na razgovor. Mi smo prvo zvali Božu, a onda dobili naređenje da izbacimo sve te njegove komentare. Išlo smo na te brifinge u vladu i dobijali instrukcije. Tako je bilo za sve vreme trajanja akcije Sablja - rekao je Nedić.

02:07

Bivši policajac: Da su me poslušai Đinđić bi bio živ!

Spasić je izneo podatak da je 15 dana pre ubistva Zorana Điniđića ukazao na opasnost koja preti od Milorada Ulemeka Legija.

- Samo 15 dana pred ubistvo, ja sam dao intervju podgovričkom listu "Dan" i rekao sledeće: Uhapsite Legiju, napraviće zlo! Da su me tada poslušali Legija bi sada bio kod kuće sa svojom decom, a Zoran Đinđić bi se igrao sa unucima - tvrdi Spasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track