PRESUDA VIŠEG SUDA U BEOGRADU P3 467/20
Foto: Ana Paunković

PRESUDA VIŠEG SUDA U BEOGRADU P3 467/20

Politika -

U IME NARODA

VIŠI SUD U BEOGRADU sudija Srđan Jončić, kao sudija pojedinac, u parnici tužioca Srđana Noga iz Beograda, čiji je punomoćnik Luka Bralić, advokat iz Beograda, protiv tuženih "Adria Media Group d.o.o." iz Beograda i Rajka Nedića, odgovornog urednika internet portala Kurir.rs, čiji su zajednički punomoćnici Aleksandar B. Petrović i Branislav D. Glogonjac, advokati iz Beograda, radi naknade štete, vrednost predmeta spora 70.000,00 dinara, po zaključenju glavne i javne rasprave na ročištu održanom dana 24.03.2022. godine doneo je istog dana

PRESUDU

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca, pa SE OBAVEZUJU tuženi da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda solidarno isplate iznos od 70.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana donošenja presude pa do isplate, sve u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude. ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca u DELU u kom je tražio da se obavežu tuženi da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda solidarno isplate, preko dosuđenog iznosa od 70.000,00 dinara, a do traženog iznosa od 300.000,00 dinara, iznos od 230.000,00 dinara, KAO NEOSNOVANO.

DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca, pa se OBAVEZUJE drugotuženi Rajko Nedić, odgovorni urednik internet portala Kurir.rs da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja na internet sajtu kurir.rs najkasnije narednog dana od dana pravnosnažnosti presude, uz primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS" br.97/2008, 104/2009 - dr. Zakon, 68/2012 - odluka US i 107/2012).

ODBIJA SE deo tužbenog zahteva tužioca kojim je tražio da se obaveže drugotuženi Rajko Nedić, odgovorni urednik internet portala Kurir.rs da ovu presudu objavi u celosti, bez ikakvih komentara i bez odlaganja na internet sajtu „kurir.rs".

OBAVEZUJE SE tuženi "Adria Media Group d.o.o." iz Beograda i Rajko Nedić, odgovorni urednik internet portala Kurir.rs, da tužiocu Srđanu Nogu na ime naknade troškova postupka solidarno isplate iznos od 49.900,00 dinara, u roku od 15 dana od dana prijema pisanog otpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track