MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Dogodine ćemo u našem domu slaviti Vaskrs kao četvoročlana porodica, jer očekujemo dva dečaka
Foto: TV Hepi

praznik u domu političarke

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Dogodine ćemo u našem domu slaviti Vaskrs kao četvoročlana porodica, jer očekujemo dva dečaka

Politika -

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski ispričala nam je, uoči današnjeg praznika, da vaskršnje jutro započinje liturgijom i pričešćem.

- Suprug i ja obično u crkvu ponesemo nekoliko jaja i odmah odmerimo čije je jače. U ukupnom bilansu naših okršaja ubedljivo vodim, jer znam da je sitnije jaje uvek čvršće. Ranijih godina smo tokom nedelje obilazili njegove i moje roditelje, a ovoga puta će oni doći kod nas. U susret prazniku pobede života, Vaskrsenju Gospodnjem, bojimo jaja i pripremamo ručak. Ove godine naša trpeza će biti malo skromnija, jer se domaćica prilično umara, ali kao i svake godine ofarbaću vaskršnja jaja u različitim bojama. Spremiću sarmu, lovačke šnicle, proju, krempitu... Za praznike obavezno umesim hleb. Tako me je naučila moja baka, i to poštujem i danas - navela je ona i dodala:

Milica Đurđević, Milica Zavetnica
foto: Privatna Arhiva

- Nije važno šta je na stolu, važno je kako se osećamo mi koji smo oko stola. Dogodine, ako bog da, u našem domu slavićemo Vaskrs kao četvoročlana porodica, jer očekujemo dva dečaka. S njima u društvu će šaranje jaja dobiti posebnu draž. Oni su najlepši dar i suština Božje ljubavi prema nama. Zato slavimo pobedu života i vaskrsenje Hristovo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track