PETAR PETKOVIĆ U MANASTIRU DRAGANAC: Nastavićemo da se borimo za naš narod na Kosovu
Foto: Kancelarija Za Kim

vaskrs na Kim

PETAR PETKOVIĆ U MANASTIRU DRAGANAC: Nastavićemo da se borimo za naš narod na Kosovu

Politika -

Direktor Kanacelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao da je danas tokom proslave Vaskrsa u drevnom manastiru Draganac sa narodom iz Kosovskog Pomoravlja doživeo neizrecivu radost.

Petković, koji je u Dragancu, boravio zajedno sa episkopima raško-prizrenskim Teodosijem i novobrdskim Ilarionom, podelio je vaskršnja jaja deci i razgovarao sa žiteljima ovog kraja.

- Danas, na Vaskrs, na praznik radosti, pobede života nad smrću ovde u Dragancu sam video šta znači život i to što smo se danas okupili daje nam nadu da se i dalje borimo za naš narod ovde, na Kosovu i Metohiji, jer ako i raspeto Kosovo je doživelo da dočeka Vaskrs, jasno je da će život i ovde pobediti - poručio je Petković.

Petković je dodao da država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić ulažu mnogo za srpski narod na Kosovu, ali pre svega vode računa da se sačuva mir, koji je, kako je dodao preko potreban i Srbima i Albancima.

Petar Petković, Manastir Draganac, Vaskrs na KiM
foto: Kancelarija Za Kim

- Ali svakako i ovde za Kosovsko Pomoravlje dolazim sa dobrim vestima, da će biti i novih radnih mesta i velikih infrasruktunih ulaganja i da će i ovde veći deo našeg stanovništva dobiti povećanja privremene novčane naknade. Sve to govori da kada je jaka država da ćemo moći mnogo više i značajnije da ulažemo i pomažemo naš narod ovde na Kosovu i Metohiji - naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je važno da se nastavi pomoć i Eparhiji raško-prezrenskoj.

- Činimo sve da podižemo ove naše veleletne manastire, jer tamo gde je crkva, tako gde je država, tamo i opstaje naš narod - istakao je Petković.

Petar Petković, Vaskrs na KiM, Manstir Draganac
foto: Kancelarija za KIM

Petković se zahvalio episkopu Teodosuiju na nesebičnoj podršci, ali se zahvalio i srpskom narodu i dečici koja "pokazuju istinsku radost življenja".

- Kada se to spoji sa radošću današnjeg praznika sve nadahnjuje da nastavimo da se borimo i da činimo sve što možemo za naš narod na Kosovu - zaključio je Petković.

(Kosovoonilne/Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track