PREDSEDNIK ODUŠEVLJEN U KNJAŽEVCU: Mogu li ja da kupim ova dva? Slatko od jorgovana i ljubičice nikad nisam video! Đole, kupi to!
Foto: Printscreen/Pink

obilazak zaječarskog okruga

PREDSEDNIK ODUŠEVLJEN U KNJAŽEVCU: Mogu li ja da kupim ova dva? Slatko od jorgovana i ljubičice nikad nisam video! Đole, kupi to!

Politika -

KNJAŽEVAC - Kada pitate voćare iz Knjaževca čije voće je najbolje, reći će vam naše. Po onome što sam danas imao prilike da vidim, nisu pogrešili. A ja nisam mogao da odolim slatku od jorgovana i ljubičica koje prave vredne ruke naših knjaževačkih domaćica, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnje posete Zaječarskom okrugu, gde je obišao plantažu „Boševo“, razgovarao sa voćarima ovog kraja i obišao fabriku nameštaja „Mobi“.

- Knjaževac je jedno od najlepših mesta u našoj zemlji u kojem žive vredni i dobri ljudi. Država će nastaviti da pomaže ovaj kraj kako bi se obezbedio bolji i kvalitetniji život naših građana. Uložićemo sredstva za rekonstrukciju Doma zdravlja u Knjaževcu, nastavljamo da ulažemo u puteve, a takođe ćemo dodatno da subvencionišemo sve one koji žele da ukažu u preradu hrane, voća i povrća.

- Mnogo vam hvala što ste me dočekali u ovolikom broju. Živeo Knjaževac! Živela Srbija!, zaključio je predsednik.

Inače, predsedniku je u Knjaževcu priređen raskošan doček sa slanim i slatkim stolom, a vredne domaćice je upitao kako im ide posao i kako su se organizovale.

1 / 8 Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

One se nisu stidele i razgovarale su s predsednikom kao da ga dugo poznaju i nutkale ga specijalitetima koje su mu, kaže, i zapakovale da ponese.

Domaćini su naglasili da je njihova višnja najbolja kao i dunjevača, a i sokovi koji nemaju ni zrno šećera. Vredne domaćice su mu ponudile da proba razna slatka a on je rekao da najviše voli od šipurka u palačinkama zato je, kaže, "tako i debeo".

Iznenadio se kad su mu ponudile slatko od jorgovana i ljubičica.

Aleksandar Vučić, Knjaževac
foto: Printscreen/Pink

- Mogu ja da kupim ova dva? Slatko od jorgovana i ljubičice nikad nisam video! Đole, kupi to - doviknuo je predsednik koji je kupio ta slatka iako su mu domaćice hiljadu puta ponovile da su mu već spakovale.

Razgovarao je i sa predstavnicama firme koja pravi dresinge za sladolede Mekdonalds Evropa za koje je Vučić rekao naši ljudi ne vole da pohvale kad je nešto dobro jer nije popularno a "sladoledi su im stvarno dobri a stvar je u stvari u dresingu.

Aleksandar Vučić, Knjaževac
foto: Printscreen/Pink

Za poklone koje je dobio kaže da se sve to nosi u Predsedništvo i u državne vile i da se sve to služi stranim gostima koji dođu i borave u Srbiji da vide naše proizvode.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track