PREDSEDNIK VUČIĆ: Mi nismo hijene da koristimo nečiju tragediju već nudimo plan! Ako hoće, možemo da povećamo izborni cenzus
Foto: Printscreen/Pink

tv uključenje

PREDSEDNIK VUČIĆ: Mi nismo hijene da koristimo nečiju tragediju već nudimo plan! Ako hoće, možemo da povećamo izborni cenzus

Politika -

BEOGRAD - Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da će skup koji će vlast organizovati 26. maja u Beogradu biti "miran, dostojanstven i sa planom za normalnu Srbiju i njenu budućnost", na kojem će govoriti i mnogi van političkih stranaka", navodeći da je skup opozicije "Srbijom protiv nasilja" bio "isključivo politički" sa "zahtevom za njegovu glavu".

"Oni kažu da smo se prepali. Mi nismo hijene da koristimo nečiju tragediju, ne pozivamo ljude da bi iskazivali bes i nekog tukli, za razliku od njih, mi nudimo plan", rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da je, u međuvremenu, spreman da sasluša opoziciju (o njenim zahtevima) "ako su i dalje zainteresovani, iako i dalje kažu da smo im mi narušili pravo kada smo smanjivali izborni cenzus sa pet na tri posto".

Kako je naveo, "spremi su da im izađu u susret i da povećaju izborni cenzus na pet odsto, šta god žele, može i na sedam".

"Ali nije to fontana želja - pa hoćemo jedne izbore, a ove druge nećemo tad, već malo kasnije. Biće onako kako razgovaramo, oko nečeg možemo da se dogovorimo, oko nečeg ne možemo, ali sa njima očigledno da nema ni razgovora, već ih samo interesuje kako da maltretiraju građane", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track