Tači hoće, ali Nikolić odbija da se rukuje

Tači hoće, ali Nikolić odbija da se rukuje

Politika -
U kosovskoj vladi ističu da su zainteresovani za susret premijera Hašima Tačija sa Nikolićem zbog "težine i uticaja" koji on ima u Srbiji, ali ne odbacuju ni mogućnost susreta sa premijerom Ivicom Dačićem

PRIŠTINA - Prištinska strana je pokazala zainteresovanost za susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji bi mogao da bude upriličen prilikom zasedanja Generalne skupštine UN, koje danas počinje u Njujorku.

U kosovskoj vladi ističu da su zainteresovani za susret premijera Hašima Tačija sa Nikolićem zbog "težine i uticaja" koji on ima u Srbiji, ali ne odbacuju ni mogućnost susreta sa premijerom Ivicom Dačićem.

Portparol kosovske predsednice Atifete Jahjage, Arbera Vlahiua koji je, komentarišući mogući susret Jahjage i Nikolića, kazao kako sve zavisi od toga "odakle dolazi poziv i ko je posrednik", ne odbacujući mogućnost da do susreta dođe.

Na prijemu povodom ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, koji 24. septembra organizuje američki predsednik Barak Obama, moglo doći do prvog susreta i rukovanja Jahjage i Nikolića.

Glavna zagovornica za izradu osnova za razgovore o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Ona čini napore da posle rukovanja predsednika dve zemlje dođe i do rukovanja Tačija i predsednika Srbije, piše list, ali i dodaje da je iz kabineta predsednika Srbije takva mogućnost odbačena.

Koha navodi da je Nikolić objasnio da se sa Tačijem ne može rukovati sve dok se ne utvrdi da li je činio zločine nad Srbima tokom sukoba na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track