JEDAN OD NAJTEŽIH DANA, ALI NEMA PREDAJE: Posle 12 sati pešačenja, Srbi iz Kosovskog Pomoravlja sinoć stigli u Markovac (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

heroji

JEDAN OD NAJTEŽIH DANA, ALI NEMA PREDAJE: Posle 12 sati pešačenja, Srbi iz Kosovskog Pomoravlja sinoć stigli u Markovac (VIDEO)

Politika -

Mladići iz Kosovskog Pomoravlja koji su još prošle srede krenuli peške za Beograd da na mitingu podrže predsednika Aleksandra Vučića, sinoć kasno su stigli u Markovac kod Velike Plane. Heroji s Kosmeta juče su pešačili više od 12 sati i kako priznaju, imali su jedan od težih dana, ali ih ni to nije pokolebalo ka cilju!

04:45

Doček za srbe sa Kosova koji su krenuli peške za Beograd 22.maj 2023

Njih je kako dolikuje, uz pogaču i so i reči ohrabrenja dočekao veliki broj meštana i aktivista Srpske napredne stranke predvođenih predsednikom opštine Igorom Matkovićem i predsednikom skupštine i narodnim poslanikom Dušanom Marićem.

Zahvaljujući se na srdačnom dočeku, Dalibor Janković iz Gornjeg Kusca istakao je da su odlučni na svom putu da stignu do cilja.

Doček Srba s KiM
foto: Privatna Arhiva

- Krenuli smo iz Ćuprije prema Markovcu, put je bio jako težak i naporan, pešačili smo od 8 sati ujutru do večeras u devet sati… Punu podršku sinoć u Ćupriji nam je pružio Danilo Vučić i želim da mu zahvalim na upoznavanju i podršci kao i našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Takodje, veliku podršku smo imali od našeg Milana Radoičića koji nas je podržao kad nam je najviše trebalo, kad nam je trebalo dati snagu i volju, da nastavimo, stignemo do cilja 26. maja. Kakve god prepreke bile na tom putu, moramo da stignemo, da budemo najjači do kraja i ostanemo na našem Kosovu kao i do sada - iskren je Janković.

Predsednik opštine Velika Plana zahvalio je braći s Kosova i Metohije, uz poruku da su oni bedem srpstva.

Doček Srba s KiM
foto: Privatna Arhiva

- Poštovana braćo, naši prijatelji, veliki Srbi, vi ste pokazali kako se voli Srbija. Imam čast da vas pozdravim i zahvalim što vam ništa nije teško i što podržavate našeg predsednika u očuvanju naše zemlje. Vi ste stalno na braniku otadžbine i od vas možemo da učimo kako se voli Srbija - preneo je Matković.

Pešaci iz Kosovskog Pomoravlja rano danas su uz ispraćaj nastavili svoj put ka Beogradu. Prethodno su bili u Ljigu gde ih je dočekao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track