"KURTI DA ODMAH PREKINE OVU PROVOKACIJU" Senator Kris Marfi o nasilju Prištine: Zabrinjavajući razvoj događaja na Kosovu
Foto: Nenad Kostić

Reagovanje

"KURTI DA ODMAH PREKINE OVU PROVOKACIJU" Senator Kris Marfi o nasilju Prištine: Zabrinjavajući razvoj događaja na Kosovu

Politika -

Američki senator Kris Marfi, koji je prethodnih dana proveo u Beogradu i Prištini, osudio je današnje agresivne poteze Prištine na severu Kosova i Metohije.

Marfi je poručio tzv. premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju "da odmah prekine provokacije".

Policija privremenih insitucija na Kosmetu upala je danas popodne u zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. Oni su nasilno uspeli su da uđu u opštinu Zvečan, a desetak građana je povređeno.

Senator Marfi osuđuje ovaj potez.

- Upravo sam završio telefonski razgovor sa Derekom Šoleom, povodom ovog zabrinjavajućeg razvoja događaja. Na sastanku koji sam u ponedeljak u Prištini imao sa premijerom Kurtijem, on nije spomenuo plan za pristup opštinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on bi trebalo odmaһ da prekine ovu provokaciju - napisao je Marfi na Tviteru.

Kako je ocenio, to je nepotreban korak.

- Da, ove opštine jesu deo Kosova i pod nadležnošću Prištine. Ovi službenici tehnički imaju zakonsko pravo pristupa ovim zgradama. Ali u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na severu, to je namerno provokativan i nepotreban korak - zaključio je Marfi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track