PETAR PETKOVIĆ: Teroristi uhapšeni u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška! Spremni smo za međunarodnu istragu
Foto: Printscreen/Pink

PETAR PETKOVIĆ: Teroristi uhapšeni u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška! Spremni smo za međunarodnu istragu

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se javnosti povodom hapšenja trojice Kurtijevih specijalaca.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas je locirala i uhapsila tri pripadnika tzv. kosovske policije: Rifata Z, Bećira S. i Mustafu Š, u administrativnom pojasu prema AP KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

"Danas je antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirila i uhapsila trojicu pripadnika Kurtijeve policije, do zuba naoružanih. Uhapšeni su u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška. Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM. Oni nisu prešli administrativnu liniju. Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze za to, a ako treba neka stranci upotrebe snimke sa satelita. Spremni smo da se otvori međunarodna istraga da se utvrdi ko je prešao administrativnu liniju".

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink

"Njihov lažni ministar Svečlja govori da su kidnapovani. Šta oni traže sa oružjem, mapama, dži-pi-esom, duboko u centralnoj Srbiji i to u šumi? Istraga će to utvrditi".

"I Radoš Petrović, i Dušan Obrenović, i Milun Milenković Lune su zapravo oteti, a ne ovi teroristi. Oni neće biti ni mučeni, ni tučeni, ni prebijani. Naša policija radi sve po zakonu. A Radoš i Dušan su prebijani. Radoš je promenio fizički izgled od prebijanja. Luneta su toliko tukli dok su ga uvodili u auto, da su morali da ga prekriju platnom da se ne vidi šta su mu uradili. I to sve pred njegovom ćerkicom".

"Kurti iz dana u dan izaziva nove krize. Ideja njegove politike je etnički čisto Kosovo i proterivanja Srba sa prostora KiM".

Petar Petković
foto: Printscreen/Pink

"Srbi su i danas mirno protestovali u Kosovskoj Mitrovici tražeći oslobađanje i Radoša i Dušana, ali prvenstveno Luneta. Videli ste dečicu sa medaljama koje Lune trenira. Svi su izašli i u glas govorili: 'Vratite nam našeg trenera'. Srbi neće više da trpe da nevini budu hapšeni i maltretirani, samo zato što vole svoju Srbiju i bore se za prava Srba".

"Još jednom da podvučem, ovde se ne radi ni o kakvom kidnapovanju, već o hapšenju terorista i čestitam našoj Žandarmeriji".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track