TZV. KOSOVSKA POLICIJA POKUŠAVA NOVA HAPŠENJA SRBA U ZVEČANU: Glavna ulica blokirana sa obe strane
Foto: Kosovo online

nastavak terora

TZV. KOSOVSKA POLICIJA POKUŠAVA NOVA HAPŠENJA SRBA U ZVEČANU: Glavna ulica blokirana sa obe strane

Politika -

Tzv. kosovska policija u Zvečanu trenutno pokušava da izvede nova hapšenja Srba, saznaje Kosovo onlajn.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana sa obe strane.

Građani su vidno uznemireni, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli specijalci i zauzeli položaje oko zgrada.

Pokušaj hapšenja sprovode, pretpostavlja se, predstavnici policije u civilu, dok se vozila specijalnih jedinica nalaze na nekoliko raskrsnica u Zvečanu, a dva džipa su parkirana na raskrsnici kod benzinske pumpe. U njima se nalazi više pripadnika specijalnih jedinica sa dugim cevima i punom ratnom opremom.

Gotovo istovremeno sa informacijama o akciji tzv. kosovske policije u Zvečanu, meštani su javili da je helikopter Kfora sleteo u Žitkovcu, u ovoj opštini.

Kako se nezvanično saznaje, sletanje helikoptera nije povezano sa akcijom specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u centru Zvečan, jer je let bio planiran ranije u sklopu redovnih aktivnosti Kfora.

Povodom večerašnjih dešavanja u Zvečanu oglasio se ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja koji tvrdi da je tzv. kosovska policija "sprečila teroristički napad".

"Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama, danas je na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kome su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije", naveo je Svečlja na Fejsbuku.

Kako je dodao, tzv. kosovska policija će nastaviti sa "sprečavanjim dešavanja koja mogu ugroziti bezbednost Kosova".

"Sva ova sredstva su bila namenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju. Kosovska policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim agencijama, nastavlja svoju posvećenost sprečavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj da naruši bezbednost naše zemlje. Ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobijenu od bezbednosnih institucija Republike Kosovo da su tokom poslednjih nedelja na Kosovo sa teritorije Srbije unošeni automobili i druga vozila sa vojnim oružjem", istakao je Svečlja.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track